VIDELI SMO KURTIJEVU "DEMOKRATIJU" Brnabić: To je politika nepoštovanja sporazuma i uskraćivanje prava glasa Srbima (FOTO/VIDEO)
Tanjug

"Mislim da to bolje pokazuje stanje demokratije i vladavine prave na Kosovu. A druga stvar, to je nepoštovanje mnogih sporazuma, Priština ne poštuje međunarodne sporazume, Priština nije implemetirala briselske sporazume, nije formirala ZSO, čekamo duže od devet godina", kazala je Brnabić.

Premijerka Srbije je istakla da je "osnivanje ZSO osnova Briselskog sporazuma".

"Dok nemamo ZSO nemoguće je razgovarati o drugim sporazumima. Predsednik Vučić je uspeo da u okviru onoga što je Borko Stefanović potpisao sa Editom Tahiri, sačuva srpske lične karte ali i osigura prisustvo Srbije na KiM. Spremni smo da razgovaramo i budemo za pregovaračkim stolom u vezi svega što doprinosu miru i stabilnosti i bezbednosti". 

Kada je u pitanju "Otvoreni Balkan", premijerka Brnabić je izjavila "dolazim na Kosovo nakon što se upravo zatvorio sajam vina u okviru Otvorenog Balkana".

"Pokazali smo kako to izgleda da smo se okrenuli saradnji".

Ona je napomenula da joj je drago što su učestvovali predstavnici iz Crne Gore i BiH.

"Otvoreni Balkan je inicijativa za sve, otvorena i za Prištinu. Mislim da je to najbolji način da idemo ka normalizaciji, mislim da je kvalitet svakodnevnog života najvažniji. Da mladi vide perspektivu, nova radna mesta, onda možemo lakše da razgovaramo oko pitanja oko kojih se ne slažemo, ali nije na meni da o tome odlučujemo, vrata su svakako otvorena", poručila je Brnabić.

 

Premijerka Brnabić obilazi manastir Banjska u Zvečanu

(VIDEO) - Alo.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading