PETKOVIĆ ISTAKAO: Poseta premijerke Kosovu i Metohiji je veoma značajna, narod sa nestrpljenjem očekuje da je vidi
Foto: Tanjug

"Predsednica Vlade Srbije je na vreme i u skladu sa svim propisima Sporazuma o zvaničnim posetama najavila posetu i mi očekujemo realizaciju te posete u ponedeljak", rekao je Petković.

On je dodao da narod na severu Kosova i Metohije "sa nestrpljenjem očekuje da vidi našu predsednicu".


"Naši ljudi vole prisustvo države Srbije na prostoru Kosova i Metohije, gde na kraju krajeva Vlada Srbije, uz posebnu ličnu inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ulaže, čini mi se, najviše novca u poslednih 30, 40 godina. Ima mnogo toga što ćemo i videti i posetiti", kazao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju najavio je da će premijerka i on posetiti mesta od Duhovne akademije, preko Multimedijalnog centra, pa do poljoprivrednih gazdinstava i porodica koje žive na Kosovu i Metohiji.

"Ovo je značajna i važna poseta koja ide u pravcu poruke predsednice Vlade Republike Srbije da sačuvamo mir i stabilnost, jer samo tako možemo da gradimo našu budućnost", poručio je Petković.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boraviće u ponedeljak, 5. septembra u jednodnevnoj poseti Кosovu i Metohiji.

Tom prilikom obići će Кosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić. Zajedno sa predsednicom Vlade, Кosovo i Metohiju će posetiti i direktor Кancelarije za КiM dr Petar Petković i direktor Кancelarije za IT i eUpravu dr Mihailo Jovanović.

 

Premijerka u ponedeljak u poseti Kosovu - Alo.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading