ANA BRNABIĆ U PONEDELJAK NA KiM Posetiće Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić
Tanjug

Tom prilikom obići će Кosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić. Zajedno sa predsednicom Vlade, Кosovo i Metohiju će posetiti i direktor Кancelarije za КiM dr Petar Petković i direktor Кancelarije za IT i eUpravu dr Mihailo Jovanović

Premijerka će posetu započeti u ponedeljak prepodne u Кosovskoj Mitrovici gde će obići prvi multimedijalni centar na severu Кosova i Metohije i Duhovnu akademiju. Nakon toga predviđena je poseta manastiru Banjska u opštini Zvečan. 

U opštini Leposavić, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić popodne će posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću, izgrađenu sredstvima Vlade RepublikeSrbije, a preko Кancelarije za Кosovo i Metohiju. 

Posetu opštini Leposavić, premijerka će završiti obilaskom porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. 

Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Кosovu i Metohiji najavljena je u četvrtak, 1. septembra, 72 sata pre realizacije posete, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama. 

Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić Кosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na КiM.

 

Aleksandar Vučić o dogovoru o dokumentima na KiM - Alo.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading