PRIŠTINSKI MEDIJI ZAHVALJIVALI JEREMIĆU NA NASLOVNOJ STRANI Petković: Propali političar priznao da su mu draža dokumenta Prištine
Alo

Petković je tako reagovao na izjavu predsednika Narodne stranke da je jedini ustupak u poslednjim pregovorima sa Prištinom napravio Beograd, odlukom da prizna dokumenta samoproglašenog Kosova, a da zauzvrat nije dobio ništa.

"Propali političar Vuk Jeremić danas je priznao ono što smo odavno i znali, da za njega srpske lične karte ne znače ama baš ništa i da su mu draža dokumenta Prištine. Zato neka upamti – srpski narod u pokrajini će predsednika Aleksandra Vučića zapamtiti kao nekoga ko je sačuvao srpske lične karte na KiM, a Jeremić će ostati upamćen kao jedini srpski političar kome su prištinski mediji zahvaljivali na čitavoj naslovnoj strani! Nema sumnje da bi se Jeremić odrekao i srpskih ličnih karata i registarskih oznaka i svega srpskog na KiM, baš kao što je njegova Vlada 2011. priznala i kosovske lične karte i uvela termin „RKS“ u sporazum", navodi se u saopštenju Petkovića.

Dok se Jeremić pitao za Kosovo i Metohiju, kako je rekao Petković, više od polovine zemalja članica UN priznalo je secesiju Kosova.

"Svojim katastrofalnim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde doveo je do odluke tog suda koja vodi ka legitimizaciji takozvane kosovske nezavisnosti, zbog čega mu i dan danas zahvaljuju u Prištini. Upravo se na Jeremićeve „zasluge“ pozivao i Aljbin Kurti tokom poslednje runde dijaloga u Briselu. O njegovoj brizi za Srbe na KiM najbolje govori činjenica da za njega oni nisu postojali dok je po najluksuznijim hotelima po SAD pio najskuplja vina i palio najskuplje tompuse, ali ih se setio sada kada bi na muci našeg naroda na KiM ponovo pokušao, naravno bez uspeha, da se dokopa vlasti", naveo je Petković.

On je poručio da se dok je predsednik Aleksandar Vučić na vlasti nastavlja borba za prisustvo države Srbije na Kosovu i Metohiji.

"Borićemo se da sačuvamo i srpske lične karte i srpske registarske tablice, a pre svega borićemo se da sačuvamo srpski narod koji živi na KiM i pre svega ćemo se boriti da sačuvamo mir i stabilnost", poručio je Petković.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading