SRBIJA DO KRAJA SEPTEMBRA DOBIJA NOVE MINISTRE: Nedimović ne bi više da bude u Vladi!
Foto: Tanjug Jadranka Ilic

- Nedimović je voljan da nastavi stranački rad na terenu, prvenstveno u Sremu - objavljeno je, a komentar Nedimovića nismo uspeli da dobijemo jer na naša pitanja nije odgovorio.

Inače, premijerka Srbije i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je juče očekivanje da će članovi njenog novog tima biti poznati do kraja septembra. Ona je na RTS rekla da razgovori sa potencijalnim koalicionim partnerima nisu laki i da nisu važne funkcije, već rezultati.

- Važno je da imamo tim koji je hrabar, efikasan i spreman da žrtvuje svoju energiju i vreme, jer nema mesta za bilo šta drugo osim predanog rada - istakla je Brnabićeva.

SRBIJA DO KRAJA SEPTEMBRA DOBIJA NOVE MINISTRE: Nedimović ne bi više da bude u Vladi!

Foto: Printscreen

 

Odgovarajući na pitanje da li će Ivica Dačić biti vicepermijer, ona je rekla da pretpostavlja da je to prirodno i potvrdila da će Miloš Vučević i Siniša Mali biti potpredsednici, kao i da će sva trojica imati i ministarska mesta.

Brnabićeva je istakla da se još razmišlja o tome koliko resora će imati nova vlada.

- Imamo neke ideje kako bi vlada mogla da bude još efikasnija i kako bi resori mogli da se podele, ali videćemo - navela je ona.

Brnabićeva je naglasila da je to što će biti birana tri puta za premijerku ogromna čast i odgovornost i veruje da će joj biti lako da napiše ekspoze.

- Verujem da će mi biti najlakše da napišem treći ekspoze, jer su jasni izazovi. Očuvanje mira i stabilnosti je najvažniji zadatak. KiM me najviše muči. Predsednik Aleksandar Vučić je veliki deo posla preuzeo na sebe. Prioritet je i energetika, to je sada pitanje nacionalne bezbednosti - istakla je ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading