Gradonačelnik Bakić prisustvovao zatvaranju Međunarodne književne kolonije „SKD – Krupara 2022“ u Bačkom Dušanovu (FOTO)
Grad Subotica

Završnoj večeri četvrte međunarodne književne kolonije i izložbi slika nastalih na Likovnoj koloniji „KruparArt 2022“, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, istakao da mu je velika čast što u ime subotičke lokalne samouprave i svoje ime može da pozdravi učesnike ovog kulturnog događaja iz Srbije i inostranstva, domaćine, organizatore i sve prisutne ljubitelje lepe reči, likovne umetnosti i muzike.

„O važnosti međunarodne književne kolonije koja se zahvaljujući aktivnim i kreativnim stanovnicima Bačkog Dušanova – u prvom redu porodice doktora Luke Anđelića – održava upravo u ovom naselju, ali i činjenici da njen značaj prevazilazi okvire lokalnog, najbolje potvrđuje podatak da je i njeno ovogodišnje, četvrto izdanje podržalo Ministarstvo kulture i informisanja“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Uz isticanje da organizatori Međunarodne književne kolonije „Srpsko književno društvo – Krupara“, ovom manifestacijom žele da srpsku književnost učine što vidljivijom i prepoznatljivijom u nadnacionalnim okvirima, gradonačelnik Bakić je kazao da dodatnu draž ovom kulturnom događaju daje to što se on održava u periodu kada će se na teritoriji grada Subotice organizovati niz kulturnih manifestacija upriličenih povodom obeležavanja Dana grada Subotice, 1. septembra.

„Nadam se da su se učesnici književne, kao i likovne kolonije, vrhunski intelektualci iz naše zemlje i inostranstva lepo proveli u našoj sredini, da će u države i gradove iz kojih dolaze poneti dobre utiske i da će Suboticu i Bačko Dušanovo preporučiti svojim prijateljima i kolegama. Još jednom vas sve srdačno pozdravljam i izražavam podršku Grada Subotice ovoj kulturnoj manifestaciji“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Prisutnima na ceremoniji zatvaranja, u okviru koje je izveden i prigodan muzički program, obratili su se i umetnički selektor i organizator Likovne kolonije „KruparArt“, Biljana Milenković, i slikarka Jelena Aranđelović.

Učesnici ovogodišnje Međunarodne književne kolonije „Srpsko književno društvo – Krupara 2022“ bili su Viktorija Radič (Srbija/Mađarska), Mari Alperman (Nemačka), Enriko Davanco (Italija), Mirjana Mitrović (Srbija), Zoran Đerić (Srbija) i Ivan Atić (Slovenija/Srbija).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading