BRUKA Otkriveno dilovanje narkotika u oružanim snagama Hrvatske: Za dop spremni!
Alo

U junu i julu ove godine 44 puta je vršen nadzor. Prisustvo narkotika u organizmu utvrđeno je kod tri vojnika, a protiv njih je najavljeno podnošenje prekršajne i krivične prijave. 

Niko nije zatečen u konzumiranju droge za vreme službe niti su narkotici pronađeni kod njih, ali razlog za brigu je, kako pišu zagrebački mediji, učestala pojava droge među pripadnicima hrvatskih oružanih snaga. 

Ministra odbrane hadezeovca Marija Banožića neki smatraju odgovornim za ovakvo stanje, ali mediji tvrde da su od upućenih sagovornika saznali da je vojska potpuno zanemarena zbog sukoba između Banožića i predsednika Zorana Milanovića, koji ratuju zbog pozicija, ne vodeći brigu o vojnicima. Milanović je, podsetimo, u ratu i s Banožićevim stranačkim šefom u HDZ premijerom Andrejem Plenkovićem.

Dodatni problemi su što je interes za vojsku među mladima sve manji, plate su niske, a napredovanje je gotovo nemoguće, osim preko debelih veza i poznanstava, što je svakako demotivišuće za ljude koji rade u složenim uslovima.

BRUKA Otkriveno dilovanje narkotika u oružanim snagama Hrvatske: Za dop spremni!

Alo

 

„Umesto da Milanović i Banožić pronađu rešenje kako da modernizuju vojsku i poboljšaju standard vojnika, oni sve vreme ratuju, a u vojsci se ređaju skandali koji bi mogli dodatno da eskaliraju“, navode zagrebački mediji.

Kako su nezvanično saznali, VSOA (Vojna sigurnosno-obaveštajna agencija) već neko vreme sprovodi istragu da bi otkrila da li se diluje droga među vojnicima i da li se taj posao odrađuje za nekog s viših pozicija. Očekuju se, pišu oni, zapanjujući podaci, posebno zato što je i sam Milanović potvrdio da je u vojsci u Delnicama bilo organizovano dilovanje droge, ali, navodno, to nije jedino mesto gde su se dešavale kriminalne aktivnosti.

Plenković štiti ubice dece

 

Hrvatski premijer Andrej Plenković juče je ponovio da će štititi hrvatske pilote protiv kojih je Posebno odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu potvrdilo optužnicu za ubistvo srpskih izbeglica na Petrovačkoj cesti 1995. godine u zločinačkoj akciji „Oluja“.

- Mi se nećemo upuštati u izmišljene pravne procese koje pokušava inscenirati Srbija. Svi naši piloti znaju da su sigurni - rekao je Plenković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading