VUČIĆ ZNA KO ĆE BITI MANDATAR Ovo su ključne teme sa sednice Predsedništva SNS
Masanori Jošida

"Što se tiče izbora mandatara u skladu sa Ustavom Srbije ne mogu danas da to saopštim, ali ću to učiniti u roku od 48 sati. Znam ko je mandatar. Saopštiću ime kao predsednik Republike u skladu sa članom 112 i 107 Ustava Srbije. To je obaveza samo predsednika Republike", objasnio je predsednik Vučić nakon sednice Predsedništva SNS.

Rekao je da će ime saopštiti u petak ili subotu, u zavisnosti od obaveza koje bude imao.

Preneo je da je danas posle podne održana sednica Predsedništva SNS, kao najveće političke stranke u Srbiji i liste koju su pre svega vodili naprednjaci, ali i u kojoj su bili koalicioni partneri, i koja je dobila najveće poverenje građana Srbije.

"Razgovarali smo o svim najvažnijim temama kao što je trenutno stanje na KiM, izbor mandatara, do predstojećih zadataka koji se nalaze pred svima nama. Čini mi se da sam mnogo toga saznao i čuo od ljudi iz Predsedništva naše stranke i po pitanju izbora novog predsednika vlade i ključnih političkih stvari", naglasio je predsednik Vučić.

 

 

Predsednik Vučić izjavio je da će i Ana Brnabić i Miloš Vučević, koji su kandidati za mandatara za sastav nove Vlade Republike Srbije, biti deo kabineta u Nemanjinoj 11, najavljujući i velike promene u vladi.

"I Ana Brnabić i Miloš Vučević biće deo nove vlade. Na kojoj funkciji, to ćete moći da zaključite na osnovu mog predloga za dva dana", rekao je predsednik Vučić novinarima posle sednice Predsedništva SNS.

Dodao je da je ponosan što ima ima takve kandidate, što može da se pohvali ljudima koji vole zemlju, koji su svoje profesionalne obaveze obavljali na izuzetan način, koji su posvećeni poslu i Srbiji.

Celo obraćanje možete pogledati OVDE.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Mina

24.08.2022 23:07

Narod je glasao za Vučića i najbolje bi bilo da Vučić objedini funkcije predsednika države, Vlade, parlamenta i Vrhovnog saveta sudstva, jer narod zna koliko se bori za Srbiju

Custa

25.08.2022 07:53

Vucevic za ministra pravde,da sredi haos u pravosudju.

Milenko

25.08.2022 07:55

Ana da ostane premijer,odlicno radila posao.