OVAKO JE KOMANDOVAO DA SE UBIJAJU SRPSKA DECA Franjo Tuđman u društvu krvnika sa Petrovačke ceste nadgleda ustaške zločine
Hrvatski časnički zbor

Tuđman u Operativnom centru Generalštaba u toku Oluje, oficirima pokazuje šta treba da se radi.

Pored njega su i načelnik Generalštaba Zvonimir Červenko i general Pavao Miljavac, protiv kojeg advokat porodica stradalih na Petrovačkoj cesti priprema krivičnu prijavu u jeku novih odbijanja aktuelne vlasti u Zagrebu da se suoči sa istinom da je Hrvatska vojska počinila nezapamćene zločine nad Srbima.

 

 

Advokat Dušan Bratić, punomoćnik svih preživelih žrtava zločina na Petrovačkoj cesti, koji je do detalja upučen u predmet kaže za "Novosti" da imaju odgovor na politički pritisak u ovom pravosudnom postupku:

- Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu podnećemo novu krivičnu prijavu zbog istog događaja sa pisanim dokazima Hrvatske vojske i protiv admirala Davora Domazeta Loša, načelnika Obaveštajne uprave Glavnog stožera HV u Oluji, brigadira Ilije Maricica, pomoćnika načelnika Glavnog stožera zaduženog za upotrebu Ratnog vazduhoplovstva  i  generala Pavao Miljavca, šefa Operativnog tima A u Glavnom stožeru u vreme oba zločina, i na komunikaciji Bosanski Petrovac - Ključ i u Svodni. Prva dvojica su bili saučesnici u donošenju odluke da se izvrši ovo delo, a ovaj poslednji saučesnik u izvršenju te odluke, dok su sva trojica nakon izvršenja prikrivali zločin. Ako tužilaštvo Srbije podlegne političkom pritisku i ne goni i njih, dostavićemo prijavu i dokaze tužilaštvu druge dve zemlje, članice EU, koje su takođe po principu Univerzalne jurisdikcije već osudila dvojicu Hrvata za zločine nad Srbima u logoru Dretelj kod Čapljine. Tako ćemo sa njima razgovarati, na terenu prava, a njima ostavljamo teren politike i post zločinačke nagone pomoći izvršiocima u izbegavanju pravde.

 

 

Podsećamo, predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković juče je rekao da Srbija mora da odustane od podizanja optužnice protiv hrvatskih pilota za zločin na Petrovačkoj cesti, ukoliko želi da uđe u EU.

- Iskoristićemo pregovore Srbije za ulazak u EU, nećemo tolerisati ovo - rekao je Jandroković.

Ucenama iz Zagreba se pridružila i bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, koja je istakla da je bi ona odmah blokirala pristupne pregovore Srbije zbog podizanja optužnice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading