MISLILI SU DA JE PONOŠ PEVAČ KRAJIŠKIH PESAMA, PA DA GA PROPUSTE  Vulin: Na granici zakonito postupano prema Zdravku Ponošu
TANJUG/ JADARANKA ILIC/

„Kada sam bio ministar odbrane, do mene je stiglo da se gospodin Ponoš žali na uslove u kovid karantinu na Beogradskom sajmu. Tražio je da bude odvojen od ostalih i da on i supruga imaju poseban apartman, lekara i hranu.

Kada mu nije udovoljeno, žalio se svakom ko je hteo da ga sluša i plasirao laži o Sajmu po medijima. Kada je u četvrtak, vraćajući se sa letovanja u Hrvatskoj, uz još 15 vozila zaustavljen i podvrgnut redovnom carinskom pregledu, gospodin Ponoš se ponovo žalio i tražio da se prema njemu ne postupa kao i prema svakom drugom građaninu Srbije.


Policajac koji ga je ljubazno zamolio da pokaže dokumenta i sačeka dok se ne završi kontrola, nakon Ponoševih protesta, pozvao je starešinu i pitao ga da li da bez kontrole, kako je Ponoš tražio, propusti lice koje je prepoznao iz javnosti, ali nije znao da je u pitanju poznati političar.

Starešina je pripadniku Uprave granične policije dao jedino mogući odgovor i rekao da je zakon isti za sve, pa i za lica sa estrade (pogrešno misleći da je gospodin Ponoš pevač izvornih krajiških pesama). Policija baš kao i carina su postupili po zakonu, izvršili, ne baš, temeljan pregled i uprkos protestima gospodina Ponoša, koji je tražio da i nakon provere ostane na graničnom prelazu, pustili ga da nastavi sa putovanjem.

Niti je Ponoš važan, niti MUP zna da on dolazi sa hrvatskog primorja, niti je na bilo kom našem spisku. Da jeste, bio bi pretresen i zaustavljen i kada je izlazio iz Srbije, a ne samo kada se vratio sa hrvatskog primorja, na koje većina njegovih kolega, zbog tajnih optužnica raspisanih zbog odbrane Srba tokom građanskog rata devedesetih, ionako ne sme da ode", izjavio je Vulin, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se navodi da je Vulin to rekao "kentarišući laži koje je bivši načelnik Generalštaba i političar Zdravko Ponoš izneo na račun policije koja poštujući zakon nije htela da njega i njegovu porodicu pusti da pređu državnu granicu bez pasoške kontrole".


Ponoš se sveti biračima u Srbiji jer mu nisu dali da dođe na vlast! - Alo.rs

 

 

 

Komentari (0)

Loading