OPOZICIJA INICIRA TEMU USAGLAŠAVANJA SPOLJNE POLITIKE SRBIJE SA EU: Đilasovci u Skupštini traže sankcije Rusiji
Printscreen

- Da se o tome raspravlja, da se čuju argumenti jedne i druge strane, da se čuje šta su posledice neusaglašavanja naše spoljne politike, šta su posledice po našu privredu, šta znači okretanje protiv Evrope - rekao je on, i dodao da treba razgovarati o tome „kakva nas civilizacijska pustinja očekuje ako ne budemo na pravoj strani istorije“.

- Restiktivne mere prema Ruskoj Federaciji su sve evropske države napravile i u toj situaciji Srbija nema šta previše da razmišlja, naša budućnost je u EU - rekao je Stefanović.

- S obzirom na podele u našem društvu po tom pitanju, ljudima treba reći koje su posledice neuvođenja a koje uvođenja sankcija. Mislimo da je Skupština pravo i primarno mesto u kojoj o tome treba razgovarati - dodao je on.

Nataša Jovanović

Nataša Jovanović / Alo / V. Marković

 

Narodna poslanica Nataša Jovanović juče je prokomentarisala za Alo! ovu Stefanovićevu najavu. 

- Najpre, zbog javnosti, a i što bi Borko Stefanović kao član Odbora trebalo da zna, skupštinski odbor za spoljne poslove ne utvrđuje spoljnu politiku zemlje, već izvršna vlast - Vlada Republike Srbije, koja je jasno opredelila našu poziciju u odnosu na EU. Dakle, kao i predsednik Aleksandar Vučić koji predstavljajući našu zemlju nastupa kroz utvrđenu državnu politiku koju podržava ogromna većina građana, mi se rukovodimo isključivo zaštitom vlastitih vitalnih, ekonomskih i političkih interesa - kazala je ona, i dodala:

- Opredeljeni smo za evropski put, jasno smo se opredelili prema EU, ali vodimo našu, srpsku politiku, imamo takvog predsednika, kao i dosadašnju i buduću vladu koja je sposobna i spremna da donosi najbolje odluke za državu, kao slobodnu, suverenu i samostalnu zemlju. Predsednik Vučić je i posle donošenja rezolucije u Evropskom parlamentu pre mesec dana bio jasan: Srbija se neće uskladiti po pitanju sankcija prema Rusiji s politikom EU, takav stav imamo od početka i vodimo samostalnu politiku u najboljem interesu države i naroda.

Milićević: Država vodi
najispravniju politiku

OPOZICIJA INICIRA TEMU USAGLAŠAVANJA SPOLJNE POLITIKE SRBIJE SA EU: Đilasovci u Skupštini traže sankcije Rusiji

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Poslanik Đorđe Milićević je poručio da predsednik Srbije i državno rukovodstvo vode najispravniju moguću politiku, da to jeste teška pozicija, ali jedina ispravna i u najboljem interesu Srbije.

- Danas je Srbiji najpotrebnije jedinstvo i politička stabilnost, SPS izražava spremnost da u svemu tome da svoj doprinos i nema tu mesta političkim pamfletima i politici dodvoravanja. Mnogo je političkih partija, ali jedna je Srbija. Dajte konačno, ako ste u politici radi opšteg, a ne partijskog interesa i ako je Srbija zajednički imenitelj svima, pokušajte da pomognete i ne polazite od stava što gore po Srbiju, to bolje po nas - rekao je on za Alo!

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Ruzica

18.08.2022 08:22

Dali smo poverenje Vucicu i ocekujemo da ne rusi mostove za nama kao sto bi to opozicija.

KKK

18.08.2022 08:49

Nije trebalo ni da ulaze u Skupstinu, bolje je bilo dok su " kampovali" u parku ispred.!!!