"MNOGI NE RAZUMEJU KOLIKA OPASNOST PRETI" Premijerka Brnabić: Moramo pokazati solidarnost i očuvati mir
Foto: Printscreen

Ona je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink rekla da joj se čini da mnogi ne razumeju kolika opasnost preti miru i kakva je odgovornost pred predsednikom Vučićem.

„Ono što ja ne samo da želim, već što je moja i odgovornost, jeste da dam sve od sebe da obezbedim što veće jedinstvo i što viši nivo stabilnosti u zemlji. Ovde niko neće moći da mešetari i rovari dok se predsednik Vučić u Briselu bori za mir. Mi ne pričamo o tablicama, o ličnim kartama. Zahvaljujući jednostranim potezima Aljbina Kurtija došli smo dotle da pričamo o miru“, rekla je Brnabić.

Alo

 

Govoreći o jučerašnjem celodnevnom sastanku sa poljoprivrednicima, ona je istakla da se politika pre 2014. vodila neodgovorno, tako da su se svima koji su ispoljavali određeno nezadovoljstvo ispunjavale želje koje nemaju utemeljenje u realnosti.

"Mi smo danas došli do zemlje sa stabilnim finansijama, lidera u regionu po ekonomskom rastu. Došli smo dotle da ćemo imati najviše autoputeva, brzih saobraćajnica, najmodernijih železnica. Sve to je danas na kocki ako izgubite mir i stabilnost“, upozorila je Brnabić.

Foto: Printscreen

 

"Aljbin Kurti nema šta ta izgubi, on može samo da napravi rat. Zato je važno da svi zajedno razumemo koliko je izazova pred nama i da se na igramo sa našom zemljom. Da damo sve od sebe da postignemo naš unutrašnji mir, da pokažemo solidarnost i budemo tako ujedinjeni da niko ne može da nas uzdrma. Moramo da čuvamo mir da bi Srbija nastavila da jača, a sve ostalo je manje bitno“ kaže premijerka.

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

 

Ona je podvukla da u trenutnoj situaciji, pored Aljbina Kurtija, vidi veliku odgovornost Evropske Unije čiji potpisi stoje na mnogim sporazumima koje Priština jednostavno ne poštuje.

„On je zabranio Srbima sa Kosova i Metohije jedno od osnovnih ljudskih prava a to je pravo na glas na referendumu u januaru.. Toliko je oštro reagovala međunarodna zajednica, da je Aljbin Kurti to ponovio na izborima trećeg aprila. I onda kažete da će Beograd biti kriv za bilo kakvu eskalaciju situacije. Beograd koji je predvođen čovekom čiji je izborni slogan bio mir i stabilnost, iako bi neka drugačija retorika bila mnogo popularnija početkom godine. Zaista neverovatno“,  zaključila je premijerka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading