VUJOVIĆ U PETROVCU NA MLAVI: Izgradnjom transfer stanice, unapređujemo upravljanje otpadom
MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Projekat u potpunosti finansira Ministarstvo zaštite životne sredine, a transfer stanica će se koristiti za delimičan tretman, skladištenje i pretovar otpada iz četiri opštine – Petrovca na Mlavi, Kučeva, Žagubice i Malog Crnića.

- Danas imamo priliku da obiđemo radove na izgradnji kompleksa buduće transfer stanice, a mesecima ranije smo razgovarali i konsultovali struku iz ministarstva i opštinskog rukovodstva šta je to što prvo treba da uradimo kako bismo u ovom regionu unapredili sistem upravljanja čvrstim otpadom. Doneta je odluka da se izgradi transfer stanica, koja je preduslov za zatvaranje nesanitarnih deponija, a biće urađena po svetskim standardima – rekla je Vujović, nakon što je obišla radove zajedno sa predsednikom opštine Petrovac na Mlavi Duškom Nedinićem.

Ministarka je istakla da, kada je reč o upravljanju čvrstim otpadom po savremenim standardima u ovom okrugu, vizija i krajnji cilj jeste izgradnja regionalnog i reciklažnog centra u Požarevcu, za koji se trenutno rade projekti. 
- Ka regionalnom i reciklažnom centru u Požarevcu će gravitirati lokalne samouprave iz čitavog okruga, među kojima je i Petrovac na Mlavi i zato je transfer stanica važan korak u ovom velikom poslu.

U Petrovcu na Mlavi gradićemo i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje će pokrivati potrebe oko 12.000 stanovnika. Želim da zahvalim predsedniku opštine Nediniću i njegovom timu što su imali spremne projekte i što su se obratili ministarstvu.

Naš zajednički cilj je da unapredimo stanje životne sredine, a time i kvalitet života građana u ovom regionu – rekla je Vujović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading