TERAJU PO SVOME Priština: Pripremljene procedure za sprovođenje mera reciprociteta
Youtube Printscreen/RTS/Wikipedia

Iz Kurtijevog kabineta je saopšteno da 1. avgusta počinje da se primenjuje odluka o početku zamene registarskih tablica u tablice "RKS", kao i odluka o izdavanju privremenih deklaracijskih listova koji zamenjuju lična dokumenta Srbije, prenosi Koha.

Kako se navodi, rok za prekrivanje državnih simbola Srbije za vozila koja ulaze na KiM pomeren je na 31. oktobar 2022. godine.


Vlada privremenih prištinskih institucija u junu je donela odluku da građanima koji imaju dokumenta Srbije prilikom ulaska na KiM izdaju potvrde koje zamenjuju ta dokumenta.

Priština je takođe obavezala vlasnike vozila sa oznakama srpskih gradova na KiM da izvrše preregistracuju na RKS tablice.

Predsednik Srbije povodom zategnute situacije na KiM obratio se danas javnosti.

- Srpski narod sa Kosova i Metohije sve manje ima sluha za moje molbe, a moja molba je da sačuvamo mir po svaku cenu. Molim Albance da se zaustave i Srbe da ne nasednu na provokacije, ali molim i predstavnike moćnih i velikih zemalja koje su priznale nezavisnost tzv. Kosova da malo vode računa o međunarodnom pravu i da spreče njihove miljenike da ne izazovu sukob. Mi ćemo da molimo za mir i da tražimo mir, ali, odmah da vam kažem, predaje neće biti i pobediće Srbija. Drznu li se da krenu u progon, maltretiranje, ubijanje Srba - Srbija će pobediti! To je sve što imam da kažem - izjavio je predsednik.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubiša

31.07.2022 12:58

Pa... Treba im ispuniti poskednju želju, jednom i za uvek. Prelilo je čašu.