JANKOVIĆEVE LAŽI PALE U VODU Načelnik UKP: Neistina da je radna grupa za 24 privatizacije zloupotrebljena
Alo!/Masanori Jošida

„Radna grupa za ispitivanje 24 sporne privatizacije, kao i svi pripadnici Uprave kriminalističke policije, koji su nastavili rad na ovim i svim drugim spornim privatizacijama, ostvarili su rezultate na koje sam ponosan. Rezultat našeg rada je 150 uhapšenih zbog izvršenih 114 krivičnih dela i krivične prijave protiv ukupno 197 lica“, navodi se u saopštenju Pušića koje je dostavio MUP.

Navodi se i da izjava Siniše Jankovića ima za cilj „očigledno, da omalovaži rezultate koje je ova grupa ostvarila i uruši ugled Ministarstva unutrašnjih poslova i njenih pripadnika“.

Janković, bivši pripadnik Radne grupe, izjavio je da je grupa zloupotrebljena za dizanje rejtinga SNS-a i da su istrage zaustavljane, usporavane i zadržavane kada su došle do „tajkuna bliskih novoj vlasti“.

Pušić na to odgovara da je radna grupa istražila ukupno 61 spornu privatizaciju i podatke vezane za te predmete dostavila tužilaštvima na dalje postupanje, a da je u radu imala punu podršku tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade, sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića.

„Zahvalan sam predsedniku Vučiću što je i tada, kao i danas, razumeo značaj našeg rada i davao punu podršku našoj borbi protiv kriminala i korupcije. Bez čvrste i jasne podrške borba protiv kriminala je osuđena na propast. Srbija se u poslednjih godinu i po dana odlučno obračunava sa korupcijom, ali i sa organizovanim kriminalnim grupama i ostvaruje odlične rezultate. Sve to ne bi bilo moguće da nemamo snažnu podršku državnog vrha na čelu sa predsednikom Vučićem“, rekao je Pušić.

Jankovićeve izjave je nazvao „paušalnim“ i dodao da rasformiranje grupe ne znači da se sa istragama stalo, a većina policajaca koji su radili na predmetima i danas obavljaju odgovorne poslove u više organizacionih jedinica Uprave kriminalističke policije.

„Predmeti, kako to Janković pokušava da insinuira, nisu stavljeni u fioku, već je rad na njima nastavljen, odnosno predmeti su prezaduženi u okviru nadležnih organizacionih jedinica UKP-a i odeljenja kriminalističke policije u nadležnim policijskim upravama“, navodi se u saopštenju Pušića.

Dodaje se da je ukupna šteta načinjena krivičnim delima koja je radna grupa istražila veća od 98 milijardi dinara, u to vreme više od 940 miliona evra, a ukupna imovinska korist koja je ostvarena ovim krivičnim delima je bila više od 75 milijardi dinara, tadašnjih 708 miliona evra.

„Ne ulazim u motive i razloge današnjeg istupanja Jankovića i njegovu potrebu da blati svoj nekadašnji rad, rad njegovih dojučerašnjih kolega, da obmanjuje javnost, ali ne mogu da ostanem nem i ne odgovorim na neistine i laži“, saopštio je načelnik UKP.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading