VULIN O "HRIŠĆANSKOJ LJUBAVI" USTAŠA Kakva crkva, takav joj narod i sveci!
Foto: Printscreen

- Ako su srpska deca u Jastrebarskom i Sisku bila u sirotištu, a ne u logoru, onda nam Biskupska konferencija Hrvatske duguje odgovor na pitanje ko je hiljade srpske dece učinio siročadima. Od crkve koja je vikara ustaške vojske Alojzija Stepinca proglasila blaženim i zamalo svecem i ne može se očekivati da dopusti da među svecima ima mesta za poklanu srpsku decu jastrebarsku i sisačku. Ako na nebu ima mesta za ustaškog vikara Stepinca, ne može biti mesta i za decu koju su ustaše poklale - izjavio je Aleksandar Vulin.

 

 

- Kada je NDH formirana, crkva u Hrvata se oglasila pozivom na poslušnost poglavniku, a sledeći put se oglasila tek kada je razbijena SFRJ, opet pozivom na vernost poglavniku. Biskupi u Hrvata ne veruju u Boga, to je njihovo pravo da nose krst i ne veruju u Hrista i da žive i rade oslobođeni hrišćanskog učenja o istini i žrtvi. Svako ima svoje mučenike, Biskupska konferencija fra sotonu Majstorovića, a SPC zaklanu decu jastrebaraku i sisačku. Kakva crkva, takve i svetinje, kakav narod takva mu i crkva i sveci - kazao je ministar.

 

 

U sramnom pismu biskupa upućenom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju, navodi se da su logori Nezavisne Države Hrvatske za decu u Jastrebarskom i Sisku bili prihvatilišta u kojima su deca lečena, hranjena i gde su imali svaku vrstu pomoći.

Kako se dalje ističe, katoličke časne sestre "s ljubavlju su obavljale svoje časno delo hrišćanske ljubavi".

Komentari (1)

Loading
Bata

26.07.2022 09:24

Ustaše svakog dana pokazuju koliko se nisko može pasti. Za njihovu mentalnu bolest nema leka.