Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Vulina
Foto: MUP Srbije

Tužilaštvo smatra da se u radnjama prijavljenog ne stiču elementi prijavljenog krivičnog dela - Povreda ugleda strane države ili međunarodne organizacije, jer u njegovim radnjama nema protivpravnosti, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Pomenuto saopštenje ministra Vulina dato je u okviru političke delatnosti, sa političke funkcije u okviru izvršne vlasti, kao vid političkog neslaganja sa odlukom predstavnika izvršne vlasti strane države.

SANKCIJE? KAKVE SANKCIJE?! Amerikanci kupili važan tovar od Rusije, Evropa u neverici!

Pri tome, tužilaštvo smatra da okolnosti pod kojima je dato saopštenje ne ukazuju na nameru omalovažavanja druge države, već da izlaganje ima kritički osvrt na istorijske činjenice koje ministar Vulin dovodi u vezu sa aktuelnim političkim pitanjem i tenzijama u odnosima dve države, konkretno, odnos sadašnjih političkih aktera u Hrvatskoj prema zločinima počinjenim tokom II svetskog rata na teritoriji tadašnje NDH.

SVI SU ZNALI DA JE TO ODVRATNA LAŽ Malović: Naravno da Andrej Vučić nema veze sa Jovanjicom, ološi pokušavaju da bace blato na Aleksandra Vučića i članove njegove porodice! (VIDEO)

Komentari (0)

Loading