MINISTARKA PRAVDE OSUDILA POTEZ HRVATSKE Zabrana Vučiću da poseti Jasenovac predstavlja kršenje osnovnih principa EU
Ministarstvo pravde

Odluka Vlade Republike Hrvatske da zabrani predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da poseti Jasenovac i da položi cveće na humke svirepo ubijenih nevinih Srba, Jevreja, Roma i drugih žrtava, predstavlja kršenje osnovnih principa na kojima počiva Evropska unija- izjavila je danas Ministarka pravde Maja Popović.

- Antifašizam i zaštita ljudskih prava utkani su u temelje evropskih vrednosti. Nedopustivo je da članica Evropske unije zabrani predsedniku susedne države da oda poštu nevinim žrtvama jednog fašističkog režima.

Zbog takve odluke Vlade Republike Hrvatske, s pravom se može postaviti pitanje da li se zvanična politika te države zasniva na poštovanju savremenih vrednosti, kao što su zaštita ljudskih prava i antifašizam, ili na težnji da se nastave tradicije Nezavisne Države Hrvatske, koja je u svoje vreme predstavljala jednu od najsvirepijih nacističkih tvorevina- izjavila je danas Ministarka pravde Maja Popović povodom odluke hrvatskih vlasti da zabrane posetu predsedniku Aleksandru Vučiću logoru Jasenovac. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading