DOSIJE MILOŠEVIĆ Obaveštajac Božidar Spasić: Marko valja naftu i zgrće milijarde! Da je u mafiji, odavno bi bio mrtav!
EPA

Dopunu za već podebeli dosije M. M. ili skriptu za neki budući filmski scenario u razgovoru za Alo! nudi Božidar Spasić, nekadašnji službenik Državne bezbednosti.  

Spasić je reagovao na senzacionalističke navode publiciste i analitičara Tomislava Kresovića po kojima „Marko Milošević trenutno vodi ruski narko-kartel“, obrazlažući za naš list: „Da je tako, Marko bi odavno već bio ubijen u žestokim okršajima tamošnje mafije!“

I danas ga čuva ruska policija

Za razliku od Kresovića, Spasić tvrdi da na osnovu obaveštajnih informacija Marko Milošević legalnim putem zgrće milijarde dolara i u Moskvi važi za jednog od najbogatijih stranih biznismena.

DOSIJE MILOŠEVIĆ Obaveštajac Božidar Spasić: Marko valja naftu i zgrće milijarde! Da je u mafiji, odavno bi bio mrtav!

Printscreen

 

- Sve spekulacije o Markovom pripadanju određenim mafijaškim skupinama, klanovima ili organizacijama kriminalne vrste nemaju potporu s obzirom na to da od momenta dobijanja azila s Mirom Marković, on ima policijsku zaštitu od države Rusije. Nespojivo je da neko koga policija štiti radi za neki narko-kartel. Drugo, rusko podzemlje nikad ne bi dozvolilo nekom strancu da vodi mafijaške poslove i da je on neki šef kartela, bio bi ubijen 50 puta - u dahu će Spasić.

Naš sagovornik dalje iznosi niz pikanterija kada je reč o Marku Miloševiću.

- Čitav teren Miri i Marku u Moskvi je pripremio Borisav Milošević, Slobodanov rođeni brat, koji je u tom trenutku važio za jednog od najbogatijih stranih državljana u Rusiji. A on je sav taj novac stekao legalno, poštenim radom, a ne kriminalnim poslovima. Samim tim je i Marko crpeo moć iz bogatstva koje mu je ostavio stric, a vremenom je nasledio i sve njegove poslove. Do mene su došle informacije da se Marko Milošević danas bavi naftom i da je angažovan na jako ozbiljnim poslovima s Kinom i zemljama iz okruženja Rusije. Znate, tu se ne zgrću milioni dolara, već milijarde. Pominjalo se i da vodi poslove s nekretninama ali i da ima lanac kazina i kladionica, ono što je započeo u Požarevcu - kaže naš sagovornik.

Mene je ta porodica dva puta hapsila

Na našu konstataciju da će posle svega izrečenog možda neko pomisliti kako ovim tvrdnjama o poštenom poslovanju porodice Milošević drži stranu Marku Miloševiću, Božidar Spasić odgovara:

- Mene je ta porodica Milošević dva puta hapsila - 1992. i 1999. godine, etiketirajući me kao državnog teroristu! Na kraju je to sve odbačeno, ali ja ne želim da se bavim spekulacijama. Uostalom, ja sam Marka Miloševića video jednom u životu i stekao sam utisak da je reč o jednom bahatom momku kada se Čumetu u Surčinu hvalio kako su on i njegova ekipa isprebijali nekoga. Njega je štitio resor Državne bezbednosti, dečko je umislio da je faca, policajci su mu se udvarali, a na otvaranje Bambilenda u Požarevcu došlo mu je pola državnog vrha. Marko je bio sila samo dok je Sloba bio živ, ali je činjenica da je sada milijarder koji se bavi legalnim poslovima - zaključuje Božidar Spasić.

DOSIJE MILOŠEVIĆ Obaveštajac Božidar Spasić: Marko valja naftu i zgrće milijarde! Da je u mafiji, odavno bi bio mrtav!

Youtube Printscreen/Ranko Vilic

 

Miloševići nisu izneli pare iz zemlje

Na pitanje - može li da se pretpostavi koliko je novca svojevremeno iznela porodica Milošević iz tadašnje Jugoslavije, Božidar Spasić daje još jedan zanimljiv odgovor.

- Nema reči da su izneli jedan jedini dinar iz zemlje. Za to ne postoji nijedan dokaz. Mlađan Dinkić je davno, u nastojanjima da istraži čitav slučaj, angažovao i platio englesku detektivsku agenciju koja je mogla da pristupi svim bankarskim računima sveta. I nigde nije postojao nijedan trag da su Mira, Sloba, Marija ili Marko odneli bilo kakav novac u inostranstvo. A o tome se i dan-danas raspredaju legende i spekulacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Velickovic Nenad

17.07.2022 10:31

Mene ovi spasici neodoljio podsecaju na ristovskog u onom filmu kada se vraca sa golog otoka prica kako su mu drugovi pomogli da shvati situaciju i revidira stav za boza znam da je hapsen a za sima nisam siguran ali sklon sam da poverujem da su im drugovi pomogli da revidiraju stav pa sada telale po televizijama i ulicama kao sto se desava da ako hoces da zivis moras malo i da lepis plakate sta li je radio mona