NAGOVEŠTAJ BOLJIH DANA? Rusija i Ukrajina konačno složne oko jedne važne stvari
Foto: Danijel Simić

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na današnjoj konferenciji za štampu, komentarišući rezultate četvorostranih pregovora održanih, rekla je da će se kontakti između Rusije, Turske, Ukrajine i Ujedinjenih nacija po pitanju izvoza ukrajinskog žita nastaviti, nakon što su formulisani neki elementi mogućih sporazuma, prenosi TASS.

(UKRAJINA UŽIVO) Ukrajinska vojska opet granatira Donjeck i Gorlovku; Oborena dva ukrajinska borbena aviona (FOTO/VIDEO)

Rusija, Ukrajina, Turska i Ujedinjene nacije sledeće nedelje treba da potpišu sporazum koji ima za cilj obnavljanje crnomorskog izvoza ukrajinskog žita, rekao je u sredu turski ministar odbrane Hulusi Akar, prenosi Rojters.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da je u jučerasnjim pregovorima u Turskoj u vezi sa obnavljanjem izvoza ukrajinskog žita preko Crnog mora došlo je do "izvesnog napretka", prenela je ruska agencija Interfaks.

ŠTA SMERA PUTIN U UKRAJINI? Plan koji je užasnuo Kijev - Teško onom ko uzme oružje da se suprostavi Rusiji!

"Zaista, ulažemo značajne napore da obnovimo snabdevanje hranom na globalnom tržištu. Zahvalan sam UN i Turskoj na njihovim naporima", rekao je Zelenski u redovnom video obraćanju u sredu uveče.

On je naveo da ga je ukrajinska delegacija izvestila da je došlo do određenog napretka i da će o detaljima razgovarati sa generalnim sekretarom UN u narednih nekoliko dana, izvestila je ruska agencija.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading