MORALNI I MATERIJALNI SUNOVRAT KOJI MORAMO DA IZBEGNEMO Srđa Trifković o novim pritiscima na Srbiju i ponoru Evropske unije
Foto: Ilustracija

- S jedne strane imamo kancelara Šolca koji na NATO samitu u Madridu sa entuzijazmom govori o tome kako je NATO "svi za jednog, jedan za sve", a sa druge strane 11. jula predsednik Unije nemačkih sindikata upozorava na milione nezaposlenih kao posledicu odsecanja Nemačke od ruskih energenata. U toj i takvoj EU Srbija apsolutno nema šta da traži - kazao je profesor Trifković.

Danas je EU postala ideološka mašina za mlevenje identiteta koja nameće migrantske kvote, bizarne moralne principe i koja je postala puki satelit SAD, objašnjava istoričar. 

- Činjenica je da je Zapad uložio tokom protekle tri decenije ogromnu energiju i resurse da Srbe "prevaspita" i da ih natera na prihvatanje postmodernih obrazaca bizarnog i devijajtnog odnosa prema životu, svetu i čoveku - istakao je Srđa Trifković, ali je objasnio da je taj poduhvat Zapada bio neuspešan i da to uliva nadu da ima svetle budućnosti za Srbiju.

Kada bi Srbija prihvatila sve što EU traži od nje (uništenje Republike Srpske, priznanje lažne države Kosovo...), ne bi dobila nikakvu kompenzaciju, a Zapad ima preča posla nego da "lomi kičmu" Srbima, smatra profesor.

- Integrisati se isključivo samo u taj Zapad za Srbiju ne bi donelo nikakav benefit, a predstavljalo bi i moralni i materijalni sunovrat - kazao je Srđa Trifković.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading