PROFESOR SRĐA TRIFKOVIĆ O PAKLENIM NAMERAMA VLADAJUĆIH ELITA Zapad će Srbe brutalno vezati kako bi vukovi mogli na miru da ih prožderu
Foto: Alo ilustracija

- Mnogi zapadni političari i neki klerici – a naročito papa Jovan Pavle II – zahtevali su 1990-tih intervenciju zapadnih sila protiv pravoslavnih Srba a u korist muslimana u BiH i na KiM. Malom pravoslavnom narodu grubo je saopšteno kako stoje stvari: ako se ne potčini diktatu Zapada ponovo će biti bačen islamskim vukovima. Štaviše, kako je NATO pokazao 1999. godine, Zapad će Srbe čak brutalno vezati kako bi vukovi mogli na miru da ih prožderu - podseća profesor Trifković.

Pravoslavni svet nije oblikovan vrednostima i obrascima modernosti, još manje postmodernosti, objašnjava istoričar.

- Taj se svet spontano opire racionalističkom humanizmu Zapada. Svako opiranje zapadna elita pak smatra subverzivnim i stoga nedopustivim. Lumeni Zapada – poput Đerđa Soroša na vrhu, Karla Bilta pri sredini i Viole fon Kramon na dnu – uistinu mrze pravoslavlje, jer su svesni da ono jedino ima potencijal da rasplamsa ugarke duhovne obnove i otpora hrišćana u zapadnom svetu - kazao je profesor Srđa Trifković na predavanju u Cirihu.

Foto: Youtube/Printscreen/HelmCast

 

 

On je istakao da kako se postmoderni liberalni teror bude zaoštravao, postaće neophodno za verujuće hrišćane da odrede šta jeste dopustivo, a šta nije u njihovom odnosu prema državi. 

Komentari (0)

Loading