EU RADI NA SASTANKU Žele što skoriji razgovor Beograda i Prištine na najvišem nivou
EPA/ STEPHANIE LECOCQ

"Radimo na tome da se organizuje sastanak dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou. Do toga može da dođe onda kada se dve strane dogovore o datumu, agendi, ali i o postizanju opipljivih i održivih rezultata", rečeno je u krugovima bliskim kancelariji šefa diplomatije EU Đuzepa Borelja.

Napominje se i da EU ne želi da organizuje takav sastanak "samo radi dijaloga", odnosno bez perspektive postizanja dogovora.

U Briselu kažu da specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ove nedelje ima bilateralne razgovore sa predstavnicima Prištine Aljbinom Kurtijem i glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem. 

Dodaje se i da će se sastanku na viskom političkom nivou svakako prethoditi još jedna runda dijaloga glavnih pregovarača koji bi trebalo da pripreme teren za "zaokruživanje dogovora" na visokom nivou.

Diplomatski izvori Tanjuga u Briselu ističu i činjenicu da je sam šef diplomatije EU Đuzep Borelj nedavno izrazio nadu da će do sastanka Vučića i Kurtija doći pre letnje pauze.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading