PREMIJERKA BRNABIĆ I PREDSEDNIK ŽENEVSKE PRIVREDNE KOMORE Razgovor o saradnji i promociji poslovnih mogućnosti Srbije (FOTO)
Foto: Tanjug

Brnabić je sagovornike upoznala sa dobrom poslovnom klimom u Srbiji i predstavila privredne oblasti koje su pogodne za ulaganja, sa posebnim akcentom na digitalizaciju, veštačku inteligenciju i biotehnologiju.

Premijerka je posebno ukazala na pogodnosti dostupne stranim ulagačima.

Navela je da je Švajcarska među vodećim investitorima u Srbiji u oblasti informacionih tehnologija, s obzirom da ta oblast u našoj zemlji ima veliki potencijal za razvoj.

Vučić: Odnosi između Srbije i Poljske su tradicionalno prijatelјski - Alo.rs

Ukazala je na značaj biotehnologije kao perspektivne oblasti saradnje sa kompanijama iz Ženeve, te navela da stručnjaci iz Srbije mogu mnogo da nauče od kolega iz Švajcarske kada je reč o toj oblasti, čemu u prilog govori i to što Srbija razvija okruženje za razvoj biotehnologije.

Vinsent Sublije je rekao da Srbija kao napredna ekonomija može značajno da doprinese daljem unapređenju poslovnih mogućnosti ženevskih kompanija koje žele da investiraju i da je zato njegova misija da podstiče i olakšava tim kompanijama da dođu i to i učine.



Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su ambasador Švajcarske Urs Šmid i predsednik Švajcarsko-srpske trgovinske komore Majo Mićović.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading