MALI ZAPUŠIO USTA NIKEZIĆU Kad zemlju dovedete pred bankrotstvo, kao Đilas, boli vas uspeh Srbije!
Foto: Printscreen

“Zanimljivo je opažanje Dušana Nikezića, inače portparola Dragana Đilasa, da Srbija nema nikakve koristi od povećanog izvoza u NR Kinu. Da li to znači da za naše građane nije korisno to što smo, zahvaljujući kineskim investicijama, spasili na desetine hiljada radnih mesta? Što smo tim ljudima obezbedili sigurne i veće plate? Što lokalne samouprave na taj način ubiraju prihode od poreza i doprinosa? Upravo smo zahvaljujući tim kineskim investicijama povećali izvoz, a te kineske investicije omogućavaju našim važnim preduzećima da žive, radnicima da primaju platu. Naša privreda se razvila, imamo šta da izvezemo, a to je upravo posledica pametne politike predsednika Aleksandra Vučića” rekao je Siniša Mali.

On je dodao da će upravo Ugovor o slobodnoj trgovini doprineti diversifikaciji izvoza u  NR Kinu.

“Kao što sam već napomenuo, upravo će nam taj ugovor omogućiti i da razne druge industrije izvoze u NR Kinu, tu su i prehrambena industrija, naši vinari, zatim industrija usluga, svi oni će imati na raspolaganju to veliko tržište kome će ponuditi svoje robe i usluge. Zato nam je važno da napravimo najbolji mogući ugovor po našu zemlju. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće da naša dva predsednika nemaju razvijene bliske i prijateljske odnose. Zahvaljujući tome, možemo da razvijamo i našu ekonomsku saradnju” - istakao je ministar finansija.

On je zaključio da Dušana Nikezića i Dragana Đilasa mnogo bole dobri odnosi Srbije i Kine, jer se svaki put iznova javljaju čim naše dve zemlje na neki način dodatno učvrste odnose i naprave neki novi uspeh.

“Kada dovedete zemlju na rub bankrota, jer ste sav novac stavljali u sopstvene dzepove, kao što je to radio Dragan Đilas, onda vas boli svaki uspeh Srbije i kritikujete sve što je dobro po građane, po svaku cenu. Ali, narod sve vidi i uvek daje poslednju reč. Zato mi i radimo sve kako bi upravo naš narod, koji nas je izabrao, živeo što bolje” - zaključio je ministar Mali.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading