ZAHVALNOST VATIKANU NA POŠTOVANJU TERITORIJALNOG INTEGRITETA SRBIJE Vučić sa nadbiskupom Lučanom Surijanijem
Alo

Vučić je izrazio zahvalnost Vatikanu na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Predsednik Srbije je takođe istakao da su odnosi Srbije i Svete Stolice zasnovani na istinskom međusobnom uvažavanju, saopštila je pres služba predsednika.

On je naglasio da je saradnja između Srbije i Svete Stolice veoma dobra i na izuzetno konstruktivnom nivou, te podsetio na raniju posetu Vatikanu i mudre reči pape Franje koje su ga uverile u podudarnost stavova po mnogim značajnim regionalnim i medjunarodnim pitanjima.

Nadbiskup Surijani je rekao da je tokom šestogodišnjeg boravka u Srbiji bio svedok razvoja naše zemlje i ujedno pozdravio veliki doprinos predsednika Vučića miru i stabilnosti u regionu.

Vučić je nadbiskupu Surijaniju zahvalio na ličnom zalaganju na unapređenju odnosa između Srbije i Svete Stolice i poželeo mu dobro zdravlje i mnogo uspeha u budućem radu.

 

Komentari (3)

Loading
Ina

04.07.2022 19:26

Zaista,velika zahvalnost Vatikanu na postovanju teritorijalnog integriteta Sebije.

marina

05.07.2022 08:04

Bravo, tako i treba, da zajedničkim snagama radimo za lepšu i bolju budućnost Srbije.I hvala Vatikanu stpo postuje teritorijalni integritet Srbije.

Nevena

05.07.2022 08:45

Veliko hvala Vatikanu na postovanju!