"SUŠTINA JE STALNO MALTRETIRANJE SRBA" Premijerka Brnabić: Mi smo sve svoje obaveze ispunili!
Alo

- Suština je stalno maltretiranje Srba, provokacije i stalni teror nad Srbima, a tim povodom niko niko ništa ne čini, daju saopštenje koje može biti verbalno oštrije ili manje oštro, ali u praksi ne znači ništa - kazala je Brnabić.

Brnabić je kazala da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju, povodom poslednjih jednostranih odluka Prištine, bio nikad oštriji i iskreniji.

- Ne postoji niko ozbiljan ko može da spori jednu njegovu reč ili tezu iz njegovog obraćanja - kazala je Brnabić.

Tanjug

 

Brnabić je navela da se većina zapadnih zemalja kada je reč o ratu u Ukrajini poziva na Rezoluciju 1244, ali da se u slučaju Srbije ona ne poštuje.

- Ne možete da pričate o osnovnom principu međunarodnog prava i pravnog poretka, a to je nepovredivost teritorijalnog integriteta država, a da ne kažete da ste u slučaju Srbije napravili grešku, jer ne poštujete taj princip - rekla je Brnabić.

ISPLAĆENO SVIH 492 RADNIKA FIJATA Premijerka saopštila - sve u skladu sa dogovorom koji su postigli sa Vučićem

Navela je da je Srbija jedina država koja se ne ponaša licemerno i koja poštuje međunarodno pravo i principe međunarodnog prava, koje podrazumeva da je teritorijalni integritet država nepovrediv.

Kazala je da u odredbama Briselskog sporazuma nema nijedne koja govori o tablicama i istakla da Priština ne poštuje obaveze iz tog sporazuma.

- U 15 tačaka Briselskog sporazuma nigde se ne govori o tablicama. Mi smo sve svoje obaveze iz sporazuma ispunili - kazala je Brnabić.

 

Komentari (0)

Loading