JEREMIĆ I ĐILAS NE MOGU OČIMA DA SE GLEDAJU: Propao još jedan pokušaj spajanja opozicije!
Foto: Alo/Masanori Jošida

Predstavnici opozicije su pokušali da se okupe u prostorijama Skupštine slobodne Srbije u ponedeljak posle podne, ali sve je ostalo samo na pokušaju…

Naime, na prvi sastanak opozicionara nakon izbora, koji su održani u aprilu, došli su pored ostalih i predstavnici nekoliko stranaka, među kojima su Dragan Đilas i Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde, kandidat na poslednjim predsedničkim izborima Zdravko Ponoš, lider PSG Pavle Grbović i Đorđe Miketić, koji je na izborima bio na listi koalicije Moramo.

Skup su ignorisali predstavnici Narodne stranke, inicijative Ne davimo Beograd i Demokratske stranke, što je još jedan pokazatelj netrpeljivosti koja poslednjih meseci vlada među opozicionarima, a koja, po svemu sudeći, neće biti prevaziđena.

JEREMIĆ I ĐILAS NE MOGU OČIMA DA SE GLEDAJU: Propao još jedan pokušaj spajanja opozicije!

EPA/KOCA SULEJMANOVIC

 

Naime, iz Narodne stranke su poručili da je ta partija poziv za okupljanje dobila i odbila. Oni su poručili da neće ići na sastanak, već da će nastaviti bilateralne susrete.

- Otvoreni smo za saradnju sa svima za koje ne postoji sumnja da sarađuju sa režimom - poručio je generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović, i dodao da u njih ubraja Zajedno, Ne davimo Beograd, DS i neke od stranaka desne orijentacije.

Jasno je da za saradnju sa vlastima stranka Vuka Jeremića optužuje po ko zna koji put po redu Dragana Đilasa i njegovu Stranku slobode i pravde. Inače, Narodna stranka nije u dobrim odnosima ni sa Zdravkom Ponošem, koji je tu partiju napustio, te planira da osnuje sopstvenu.

Podsetimo, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je pre desetak dana da je opozicija mogla da pobedi na beogradskim izborima da je, kako je rekao, bilo manje bahatosti i da nije bilo „trojanskih konja i magaraca” u opoziciji. On je tu jasno aludirao na Dragana Đilasa, koji je, odgovarajući na optužbe, da je trojanski konj u opoziciji, poručio da se oseća kao magarac.

- Ja se ne osećam kao trojanski konj, ali se ponekad osećam kao magarac kada vidim šta sam sve uradio i šta smo žrtvovali da bi sada o nama tako govorili. Mogu da kažem i da je magarac tvrdoglava životinja i pametna, može mnogo da nauči. Ja sam mnogo naučio i videćete kako izgleda ta nauka koju sam stekao - poručio je Đilas.

Desničare nisu ni zvali

Inače, na ovaj sastanak opozicije nisu pozvane stranke desne orijentacije: Dveri, Novi DSS, POKS, Zavetnici, kao ni Socijal-demokratska stranka i Dosta je bilo.

Kako je saopšteno, sastanak je održan sa ciljem zajedničke koordinacije i hitnog pronalaženja rešenja za institucionalnu krizu u koju je državu „doveo režim tromesečnim gaženjem izborne volje građana“.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Baba Milka

29.06.2022 08:08

A vala ni mi vise ne mizemo ocima da vidimo ni jednog ni drugog ? Kad ce bre jednom da se sklone ?