Kreće izgradnja kanalizacione mreže u Gornjem Milanovcu
MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Ugovor sa izvođačima radova potpisala je zamenica direktora vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Sandra Nedeljković, a pored ministarke Vujović potpisivanju je prisustvovao i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Vujović je istakla da je izgradnja zelene infrastrukture među glavnim prioritetima ministarstva koje vodi, kao i da se na rešavanju pitanja tretmana otpadnih voda intenzivno radi.

MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

 

- Potpisivanjem ovog ugovora krećemo u izgradnju kanalizacione mreže na devet lokacija. Gradiće se 14,7 kilometara kanalizacione i 0,8 kilometara vodovodne mreže, što je ujedno i preduslov za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u ovoj opštini. Reč je o važnoj investiciji, vrednoj više od tri miliona evra, koja će značajno popraviti stanje životne sredine i unaprediti kvalitet života građana Gornjeg Milanovca – rekla je ministarka Vujović.

Prema njenim rečima, kroz projekte Ministarstva zaštite životne sredine, u izgradnju kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda širom Srbije biće uloženo 200 miliona evra, a sredstva su obezbeđena iz kreditne linije Banke za razvoj Saveta Evrope.  

- Gornji Milanovac je prva opština u kojoj započinjemo radove na terenu, a na jesen je u planu raspisivanje tendera i za izgradnju prvih postrojenja za preradu otpadnih voda u osam gradova i opština. Ulaganjem u ove kapitalne projekte podižemo standarde zaštite životne sredine, štitimo naše reke i prirodu i osiguravamo čistiju budućnost za naredne generacije – poručila je Vujović.

 

Komentari (0)

Loading