VAŽAN SASTANAK Vučić ugostio ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije (FOTO)
Foto: Printscreen/instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsedavajućeg Saudijskom fondu za razvoj Ahmeda Bin Akila el Hatiba sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju ekonomske saradnje.

Sagovornici su se tokom sastanka saglasili da treba iskoristiti potencijale za unapređenje saradnje, a predsednik Vučić je pozvao investitore iz Saudijske Arabije da više ulažu u Srbiji i sarađuju sa srpskim privrednicima.

Predsednik Vučić i ministar El Hatib su razgovarali o konkretnim projektima u oblasti turizma, saobraćaja i energetike, kao i o stvaranju uslova za lakše povezivanje dve zemlje i njenih građana i poslovnih ljudi, što podrazumeva i jačanje pravnog okvira saradnje.

Predsednik Vučić je takođe izrazio nadu da će Saudijska Arabija u što skorijem roku otvoriti diplomatsko predstavništvo u Beogradu i time dodatno intenzivirati sve vidove dalje saradnje.

Ministar El Hatib je predsedniku Vučiću preneo pozdrava saudijskog kralja Salmana i prestolonaslednika Muhameda bin Salmana, kojima je predsednik Vučić uputio poziv da posete našu zemlju.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnim globalnim političkim i ekonomskim pitanjima. 

 

Komentari (1)

Loading
Ina

22.06.2022 15:43

Otvaranjem diplomatskog predstavnistva Saudijske Arabije u Beogradu, vise nece biti zime za Srbiju jer ce kroz Srbiju teci potoci nafte.