USTAŠE OTIMAJU SRBIMA KOSOVSKU BITKU Kradu nam Teslu, jezik i kulturu, ali im to nije dovoljno...
Foto: Javno dobro

U tekstu se revizijom istorije pokušava prikazati da su na Kosovu polju 1389. godine protiv Turaka ratovali Hrvati, a ne Srbi!

 

 

Istorijske činjenice o srpskoj borbi protiv Turaka u Kosovskoj bici opisane su kao "srbijanska povijesna mašta i inverzija".

Kao izvor za vest potpisana je "Hrvatska pravoslavna crkva", inače nepriznata "crkva" klero-fašističke NDH.

Miloš Obilić je opisan kao "hrvatski prekaljeni vitez Nikola (Miloš) iz obitelji Kobilić iz okolice Turopolja, Ivanovac".

Podsećamo, danas je objavljeno i da će hrvatski evroposlanici, na čelu sa Željanom Zovko (EPP), sutra održati tribinu u Evropskom parlamentu o Nikoli Tesli, kao „istaknutom hrvatskom naučniku”.

Da ironija bude veća, hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman zapretio je ove godine Srbiji da će "snositi posledice zbog otimanja hrvatske kulturne baštine". Podsećamo, slavni srpski pesnik Jovan Dučić je jednom prilikom izjavio: "Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Baba Milka

21.06.2022 17:28

Neverovatno koliko su oni opsednuti Srbima. Sve sto oni nisu , Srbi jesu. Znate da je jedan mali decak, Nemac, za vreme bombardovanja Srbije , rekao da bi voleo da bude Srbin, hrabar i velik kao Srbi. Verovatno bi to i ovi zelele ali za to nemaju m..a. uvek ce biti to sto jesu, da kradu tudju istoriju, da ubijaju , da se klanjaju gospodarima .

Momčilo

22.06.2022 07:29

Prave od dece (nisu deca krova)zombije,da mrze sve Srpsko,gde to vodi.Biće istrebljeni.Kao u istoriji,postojao nekada neki narod koji su se ponašali kao bitan a niko ih ništa nije pitao.