BRNABIĆ NIJE NASELA NA PROVOKACIJU "Niste kredibilni, moram da pogledam sama!"
Foto: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg

Brnabić nije nasela na provokaciju: „Jedan od vaša dva medija za mene nije kredibilan, tako da moram da pogledam i čujem sama, pa ću vam onda odgovoriti.“

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas otvaranju implantološko-istraživačkog centra na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Kao po ustaljenoj praksi, jedan broj medija nije interesovala tema, ni novi centar od 4.900 m2, koji će unaprediti Stomatološki fakultet i proširiti kapacitet usluga za građane.

Njih su zanimale neke druge teme, koje nemaju veze sa današnjim događajem i u toku odgovaranja na pitanja u holu fakulteta, premijerka nije dopustila da joj „podmetnu informacije“, i po običaju, izvuku njene reči iz konteksta za bombastične naslove koji ne bi odgovarali istini.

Upitana da prokomentariše jučerašnju tv debatu između Željka Mitrovića i Sava Manojlovića, Brnabić je prvo rekla da pomenutu emisiju nije gledala, a zatim istakla da smatra da kao predsednica Vlade ne treba da komentariše debatne emisije na televiziji u kojima niko iz Vlade nije učestvovao niti je bio tema.

Na insistiranje novinara da ipak odgovori, ponovila je da ne može da priča o nečemu što nije gledala, novinari su ponudili da joj tokom nekoliko sekundi „prepričaju“ emisiju od sat vremena i da onda ona da svoj komentar.

Premijerka se tada odlično snašla i objasnila pojedinim novinarima zašto ne želi da odgovara na pitanja na taj način i da ne želi da joj pomenutu emisiju parafraziraju.

„Vidite, jedan od vaša dva medija za mene nije naročito kredibilan, nije objektivan i nije profesionalan. Tako da, i moram prvo da pogledam svojim očima i čujem svojim ušima, pa onda odgovorim. Hvala vam!“

Kako je sve izgledalo pogledajte u video snimku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading