SNIMLJENI KAKO IMAJU SE*S SA ŽENOM U KASARNI Britanskim padobrancima zabranjeno raspoređivanje na Balkan
Foto: EPA

U dopisu generalima i komandantima Sanders ističe je da nije voljan da "rizikuje NATO misiju ili reputaciju britanske vojske" slanjem padobranaca u inostranstvo.

Ispostavilo da je osam padobranaca iz 16. vazdušno-jurišne brigade stavljeno pod policijsku istragu nakon što su snimljeni kako imaju seksualne odnose sa ženom u kasarni Mervil u Kolčesteru.

Iako je vojna policija utvrdila da nije počinjen zločin, Sanders je rekao da se ta aktivnost mogla protumačiti kao "ocrnjivanje žena" i da je u suprotnosti sa vojnim vrednostima i standardima, izvestio je Tajms.

SNIMLJENI KAKO IMAJU SE*S SA ŽENOM U KASARNI Britanskim padobrancima zabranjeno raspoređivanje na Balkan

Alo

 

List navodi da se veruje da je žena prokrijumčarena u kasarnu čak 31 put za pet meseci. Navodi se da je incident usledio nakon niza drugih slučajeva lošeg ponašanja tokom vežbe u Severnoj Makedoniji u maju, kada su vojnici trećeg bataljona optuženi za "neprofesionalno ponašanje" tokom vežbe, zajedno sa vojnicima iz drugih bataljona.

"Moja poruka vojsci je jasna – naša dozvola za rad je zasnovana na poverenju i moramo se pridržavati najviših standarda", navodi Sanders.

On je dodao da je "takvo ponašanje neprihvatljivo, korozivno i štetno po reputaciju vojske".

SNIMLJENI KAKO IMAJU SE*S SA ŽENOM U KASARNI Britanskim padobrancima zabranjeno raspoređivanje na Balkan

Foto: Youtube/Printscreen

 

"Nedavni događaji su pokazali da treći paragraf ne pokazuje nivoe discipline i poštovanja prema drugima koji se očekuju od jednog od naših bataljona. Nisam spreman da rizikujem NATO misiju ili reputaciju britanske vojske razmeštanjem trećeg paragrafa u ovom trenutku", zaključio je Sanders.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
petar

18.06.2022 12:57

A DA NISU BRITANCI NAPUNILI GACE OD STRAHA RUSA,VIDELI KAKO RUSKA VELESILA TAMANI KO ZECEVE PLACENIKE ZLOCINACKE ZAPDNE KLOSARE, PA IZVISLJAJU RAZLOG DA NE SALJE GLINENE GOLUBOVE NA BALKAN,EVO JA TVRDIM NAJMANJE STO TIH KLOSARA BRITANSKIH POBICU-MI SRBI POKORILI BI TU PROPALU IMPERIJU