MOJ OTAC JE NA IVICI SMRTI Mladićev sin Darko za Alo! o zdravstvenom stanju generala
EPA Jerry Lampen Pool

Ne može više normalno ni da se kreće, fizički je izuzetno slab, ne može da pređe 15 do 20 metara, ne može da obavlja svakodnevne aktivnosti, čak ni da skuva sebi ručak. 

Darko Mladić, Ratkov sin, za Alo! opisuje golgotu kroz koju njegov otac prolazi u haškom kazamatu.

Teško je to Darku da izgovori, ali nameće se zaključak da bi nekako svima u Hagu bilo lakše i jednostavnije da general premine ne dočekavši konačnu odluku. Znaju oni, naime, kako je prvostepena presuda doneta...

MOJ OTAC JE NA IVICI SMRTI Mladićev sin Darko za Alo! o zdravstvenom stanju generala

Foto: Printscreen

 

Kako za naš list kaže Darko Mladić, najveći problem je dijabetes.

- Ratko već dosta dugo ima šećer koji ne stavljaju pod kontrolu, stalno varira, išao je i preko 17, a stalno je preko 10. Mi to saznajemo od njega usmeno, ne dostavljaju nam izveštaje. Kad mu se uzme krv, ne dobijemo rezultate krvne slike. Jedino što nam on kaže šta su njemu usmeno izjavili - priča Darko za naš list, i dodaje:

- To nije ni po njihovim pravilima jer mi, i odbrana i porodica, imamo trajni nalog da nam se dostavljaju njegovi izveštaji. Oni ga teraju da svaki put mora da potpisuje da bi nam oni dali te dokumente, a ne daju mu da potpiše saglasnost. I to sve iako je on izdao trajni nalog. Ignorišu potpuno njegova prava i pretvaraju se da to ovlašćenje ne postoji. Igraju igre i sa njim i sa nama samo da bi sakrili njegovo pravo zdravstveno stanje.

Darko objašnjava i da njegov otac nema uvid u ta zdravstvena dokumenta, iako na to ima pravo, već mu sve usmeno saopštavaju:

- Ratko je već dugo životno ugrožen, imao je višestruki moždani udar, srčani udar, ima ogroman šećer, on uopšte nije više za tamo, on je za to da se leči i da se spase šta se spasti može. Ovo naglo pogoršanje je bilo pitanje trenutka. Mi imamo tim lekara sa kojima se savetujemo o njegovom stanju na osnovu onoga čime raspolažemo. 

Kriju koju terapiju dobija

Darko kaže i da porodica uopšte ne zna šta Ratko dobija od terapije:

- To bi trebalo da nam šalju, ali nikad nisam dobio tačne podatke o tome čime ga leče. Dobijali smo onda kad je Rusija slala doktore, to je bilo na zahtev njihove diplomatije, pa su navrat-nanos slali nekompletnu dokumentaciju. Zašto bi oni krili to od porodice, očigledno imaju neki razlog za to.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading