PODVIG KOJI STE UČINILI VREDAN JE PAŽNJE I DIVLJENJA
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova sa dvojicom vatrogasaca-spasilaca, Sašom Lalićem i Andrijom Trifunovićem, koji su prekjuče u Zaječaru brzom reakcijom spasili život trogodišnjem dečaku nakon što je upao u šaht sa vodom dubine oko četiri metra.

Ministar policije Aleksandar Vulin pohvalio je pripadnike Vatrogasno-spasilačke čete u Zaječaru, poručivši im da su oni istinski heroji i da je njihov čin spasavanja dečaka vredan divljenja.

„Znam da vi za svoj rad ne tražite ni nagrade, ni priznanja, ali podvig koji ste učinili, vredan je svake pažnje i divljenja. Znam da je za vas najveća nagrada i priznanje spasen ljudski život, baš kao što znam da spasavanje trogodišnjeg deteta nije vaš prvi i jedini podvig. Vi ste dokaz da ovo ministarstvo čine dobri, vredni, humani i čestiti, hrabri ljudi, spremni da učine sve da spasu tuđ život, neretko rizikujući sopstveni. I upravo ta vrsta posvećenosti i brige za drugog čoveka, srpske policajce i vatrogasce čini posebnim i izuzetnim. Postoje mnogo brojnije i razvijenije policije, postoje mnogo opremljenije vatrogasne jedinice, ali niti jedna policija sveta ili Sektor za vanredne situacije nema ovako hrabre i vredne ljude kao što ih imamo mi. Budite uvereni da su sve vaše kolege u Ministarstvu unutrašnjih poslova ponosne na vas, baš kao i čitav srpski narod“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, zahvalivši se još jednom vatrogascima na njihovom herojskom činu spasavanja i reanimacije trogodišnjeg deteta u Zaječaru.

Vatrogascima-spasiocima Laliću i Trifunoviću, koji svakodnevno u radu pokazuju privrženost prema svom pozivu, ovo nije prva intervencija u kojima su se istakli i pokazali zavidnu hrabrost. Vatrogasac-spasilac Saša Lalić je zajedno sa svojim kolegama učestvovao u spasavanju radnika koji je bio zatrpan zemljom nakon što je upao u kanal, dok je njegov kolega Andrija Trifunović učestvovao u intervenciji gašenja požara većeg obima u jednoj industrijskoj firmi za preradu sekundarnih sirovina, kada je efiksnom akcijom sa ostalim kolegama sprečeno dalje širenje požara.

Vatrogasci-spasioci Saša Lalić i Andrija Trifunović biće novčano nagrađeni od strane ministra policije Aleksandra Vulina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading