VULIN: SRBIJA NEĆE BITI PARKING ZA MIGRANTE Mi ćemo čuvati i sačuvati naš način života (FOTO)
Tanjug

Vulin je istakao da migrantska kriza nije prošla i da ćemo zaštititi naš način života, saopštio je MUP.

Ministar je, u pratnji komesara za izbeglice i migracije Vladimira Cucića, obišao prostorije Trening centra i razgovarao sa zaposlenima u toj ustanovi o njihovim svakodnevnim aktivnostima i načinu rada.

Vulin je poručio da migrantska kriza nije prošla i ponovio da Srbija koja nije ni odgovorna za migrantsku krizu, neće biti parking za migrante.

"Srbija neće biti parking za migrante niti sabirni centar gde će oni čekati svoju priliku da pređu u Zapadnu Evropu. Srbija je organizovana i snažna država, koja je pod vođstvom predsednika Aleksandra Vučića pokazala da ima institucionalne odgovore na sve izazove i da ume da se nosi sa problemima kao što je migrantska kriza", rekao je Vulin.

Dodao je da bogatije i razvijenije države od Srbije nisu uspele da adekvatno odgovore na migrantsku krizu i na njene posledice.


Vulin je istakao odličnu saradnju između MUP-a i Komesarijata za izbeglice i migracije.

Naglasio je i da za rešavanje migrantskog problema od 2015. godine do danas Evropa nije uspela da formuliše jedinstvenu politiku i da je to jedan od razloga zašto migrantska kriza neće prestati, ali i razlog zašto moramo da se povezujemo i vodimo računa o bezbednosti naše zemlje i građana.

"Migrantska kriza nije prošla i mi ćemo čuvati i sačuvati naš način života. Nećemo dozvoliti da se svakodnevni život naših građana na bilo koji način poremeti zbog migrantske krize", poručio je Vulin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading