BRNABIĆ SA ŠALENBERGOM O VAŽNIM TEMAMA Za buduću srpsku Vladu jedno pitanje je ključno
Alo

Predsednica vlade zahvalila je Austriji na kontinuiranoj podršci evropskom putu Zapadnog Balkana, ističući da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak reformskog procesa i istovremeno čvršću saradnju unutar regiona, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Saradnja u regionu predstavlja jedan od ključnih prioriteta ove vlade i Srbija ulaže velike napore na regionalnom umrežavanju, a kako bi omogućila veću konkurentnost naše privrede i veću atraktivnost regiona za privlačenje investicija, što kao rezultat utiče na povećanje životnog standarda svih građana", kazala je Brnabić.

Takođe, naglasila je da Austrija predstavlja i izuzetno važnog privrednog i trgovinskog partnera i jednog od najvećih stranih investitora u Srbiji.

Brnabić je ocenila da reforme koje Srbija sprovodi, predstavljaju ulog i za intenziviranje ekonomske saradnje u budućnosti sa našim partnerima i dolazak novih austrijskih kompanija srpsko tržište.

Kada je u pitanju sektor energetike, Brnabić je zaključila da će pitanje energetike biti jedno od ključnih pitanja za buduću srpsku vladu i jedan od najvećih izazova evropske zajednice, i u tom svetlu istakla značaj saradnje sa našim partnerima, od kojih Austrija zauzima značajno mesto.

Ocenjujući veoma pozitivno ekonomski rast Srbije u proteklom periodu, šef austrijske diplomatije je istakao da postoji interesovanje za intenziviranje ekonomske saradnje i saradnje u oblasti energetike, naročito u oblasti obnovljivih izvora energije.

On je kazao da Srbija pripada evropskoj porodici i da će u tom smislu Austrija nastaviti sa podrškom evrointegracija naše zemlje.

Sastanku sa Šalenbergom, prisustvovala je i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading