''MI TREBAMO EVROPI VIŠE NEGO ONA NAMA'' Vulin se nada da će poseta Šalenberga potvrditi važnost Srbije
MUP

Vulin je za TV Pink rekao da Austrija ima malo drugačiji stav od ostatka Evropske unije i da taj stav on poštuje.

''Možda zbog blizine Zapadnog Balkana, Austrija bolje razume koliko bi bilo važno za EU da Balkan postane deo Unije. U ovom trenutku ja duboko verujem da mi trebamo više Evropi nego Evropa nama. On (Šalenberg) dolazi sa jednim drugačijim stavom, ja to pozdravljam", rekao je Vulin, navodi se u saopštenju ministarstva.

Podsetio je da je predsednik Vlade Austrije Karl Nehamer bio prvi zapadni državnik koji je otišao kod ruskog predsednika Vladimira Putina i koji se sa Putinom čuo nekoliko puta telefonom.

Vulin je dodao da Austrija nije uvela nikakve sankcije kada su u pitanju gas i slične stvari i da u toj zemlji znaju šta to znači za privredu i da im, kako kaže, ne pada na pamet da žrtvuju ''svoju privredu nečijoj histeriji''.

''Baš ono što radi i predsednik Vučić, koji je sačuvao našu privredu i našu zemlju od antiruske histerije i posledica antiruske histerije. A bez izuzetka, svaka antiruska histerija na kraju je uvek i antisrpska'', rekao je Vulin.

Izrazio je nadu da će poseta Šalenberga ''doneti nešto dobro'' i da će potvrditi važnost i vrednost Srbije u svetu u kome živimo, ali i Srbije koja vodi samostalnu politiku.

''Da ne vodimo samostalnu politiku ni dobro ni zlo nam ne bi došlo. Bili bismo tu gde jesmo, drugi bi odlučivali, i onda bi nam više zla došlo nego dobrog, to je sigurno'', kazao je Vulin.

Naveo je da predsednik Vučić nije čovek koji se inati, ali da čvrsto drži do svojih uverenja i principa i da je jedan od razloga zašto je Vučić ''toliko neobičan u svetu evropskih lidera'' to što, kako kaže, ima uverenja i drži do njih.

''Ogromna većina ostalih u Evropi nema nikakva uverenja, ne veruju ni u šta. Nemaju ni politički stav, ni uverenja, ni princip, šta će biti sutra ne zanima ih, samo da prođe još jedan dan. A Aleksandar Vučić je čovek koji ima čvrsta uverenja, lična, politička, ideološka, nacionalna, i drži do njih, i to ga razlikuje od drugih", rekao je Vulin.

Komentari (0)

Loading