ALO! OTKRIVA U NEMANJINOJ SLEDE VELIKE PROMENE, MNOGI MINISTRI OSTAJU BEZ FOTELJA: Miljenicima ambasadora odzvonilo!
Tanjug

U novoj vladi, koja će biti formirana tokom leta, ostaće samo nekoliko aktuelnih ministara koji su predano radili svoj posao, a ostali mogu da počnu da traže novi posao.

- Većina aktuelnih ministara se ućutala, ne oglašavaju se preterano, trude se da previše ne talasaju i čekaju da vide da li će zadržati svoj resor. Jedina koja se bori da ostane ne samo u vladi, već da se dočepa premijerske pozicije je Zorana Mihajlović, koja koristi svako pojavljivanje u javnosti da provocira i kolege iz Vlade i iz stranke - objašnjavaju naši izvori.

Da će u Nemanjinoj 11 biti velikih promena, potvrdio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider SNS-a, koji je početkom nedelje najavio značajne promene u Vladi Srbije, ali i u beogradskoj vlasti.

On je za RTS istakao da od naredne vlade očekuje da vodi snažnom ubrzanju u evropskim procesima, ali da donosi nezavisno, samostalno odluke, da se ne odriče svoje politike na prvi telefonski poziv.

- Znate li koliko političara znam koji se, kada ih pozove treća sekretarica četvrtog sekretara neke od ambasada, odmah uplaše - rekao je šef države.

ALO! OTKRIVA U NEMANJINOJ SLEDE VELIKE PROMENE, MNOGI MINISTRI OSTAJU BEZ FOTELJA: Miljenicima ambasadora odzvonilo!

Alo

 

Na pitanje da li zna ko će biti u vladi, kazao je da razgovara sa saradnicima o tome.

- Razgovaram sa saradnicima. Svakako će biti značajnih promena, od grada, što će se uskoro videti, do vlade Srbije - poručio je Vučić.

Da su smešni svi oni koji misle da će im ambasadori dodeliti novi mandat, smatra i predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić.

ALO! OTKRIVA U NEMANJINOJ SLEDE VELIKE PROMENE, MNOGI MINISTRI OSTAJU BEZ FOTELJA: Miljenicima ambasadora odzvonilo!

Darko Glišić - Alo - Dejan Briza

 

On je, na pitanje kakav bi trebalo da bude kurs budućeg tima u Nemanjinoj, i da li dobijaju signale iz bilo koje ambasade kako vlada Srbije treba da izgleda, rekao da je kurs jasan, država i narod na prvom mestu, očuvanje mira i stabilnosti, veće plate, penzije - to je najvažniji nacionalni interes.

- A što se tiče stranih ambasada, da pa li vi stvarno mislite da bi neko od njih smeo da pošalje bilo kakav signal ili da se obrati predsedniku Vučiću s nekakvim kadrovskim predlogom? To je bila praksa u bivšem režimu, danas mi je smešno kad neko pomisli da će ga ambasador bilo koje zemlje postaviti na bilo koju funkciju - poručio je Glišić.

Mihajlović: Nisam se snašla

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je u trenutnom timu republičke vlade imala puno problema, za razliku od tima koji je kao predsednik ili potpredsednik vlade vodio Aleksandar Vučić.

- Priznajem da se ovde nisam snašla i u tom smislu videćemo kako će izgledati buduća vlada - rekla je ona.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading