"SRBIJA MORA BITI OTVORENA ZA KOSOVO" Lažni premijer: Otvoreni Balkan tek kada bude „šest država”!
EPA

Kurti je rekao i da "Srbija mora da se otvori prema Kosovu da bi imali Otvoreni Balkan".

- Podržavamo američki stav da ne može biti 'Otvorenog Balkana' uspostavljenog kao inicijative sve dok nema šest država. Ne treba ni sebi da smetaju, jer ako nema šest zemalja, nema 'Otvorenog Balkana - rekao je on i dodao da ne veruje u samodovoljnost Balkana.

- Balkan se uopšte ne sastoji od samo šest zemalja. Zapadni Balkan, koji još uvek nije integrisan u EU, sastoji se od šest zemalja, u tom slučaju se sa njima ne možemo zajedno, jer imamo zemlje koje nisu osudile i nisu uvele sankcije Rusiji. Ima država na Zapadnom Balkanu koje su na strani Ukrajine, a imamo države kao što je naš severni sused koji je na strani Rusije i njenog despotskog predsednika. Da bi imali 'Otvoreni Balkan', Srbija je ta koja mora biti otvorena za Kosovo - zaključio je on .

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Dragi

09.06.2022 15:43

Dokle ćeš da lupetaš ja mislim da sam sebi ne veruješ šta pričaš .Normalno je da te podržavaju oni koji ti prave državu na Srpskoj zemlji i na Srpsku krv naplatiće vam ovaj odozgo jednog dana svima vama

Srpkinja

09.06.2022 16:00

1.Stvar je u tome Kurti-Murti,sto tebe i ne pita niko nista i Kosovo i nije drzava, nego Kosovo je Srbija!!!2.Open Balkan Samit je ideja Predsednika Aleksandra Vucica,to je Balkanski pandan umesto EU!A,to za tebe i ne vazi,jer ti si kvazi "premijer" od neznam nija cega!Ali Kurti,znas takva goveda i curke kao ti,to nemogu da shvate,razumeju i prihvate!Mars u Albaniju,to je tvoja otadzbina,bre!

mile bg

09.06.2022 16:55

Tih šest država neodoljivo podseća na Jugoslaviju i njenih 6 baklji na grbu. Onda bi ovde , po Kurtiju, bilo 5 baklji i jedna bakljava.