PREMIJERKA ODGOVORILA MILANOVIĆU Brnabić: Hrvati napravili etničko čišćenje, pa slali avione na izbeglice
Printscreen

Premijerka je navela da takav najbrutalniji zločin jednostavno niko ne može opravdati.

"Nije mi jasno da možete da branite, iako ste svesni o kakvom zločinu se radi. Toga su svesni svi u Hrvatskoj. Vi napravite etničko čišćenje, isterate srpske porodice iz domova, i to vam ne bude dovoljno, već pošaljete avione na zbeg, izbeglice, decu, žene...Da ih granatirate i fizički eliminišete. I onda kada su prešli u drugu zemlju, vi nastavljate da ih ubijate", kazala je Brnabić gostujući na televiziji Pink.

Prljave igre Džaferovića pale vatru u BiH! - Alo.rs


Ona je istakla da ne može da shvati kako neko želi da brani ljude koji su organizovali i realizovali takav zločin, a pritom je građanin zemlje članica EU, koja svaki dan Srbiji, pa i ostalima, spočitava vladavinu prava.

Komentarišući izjavu Milanovića da su i hrvatske vlasti mogle da se dogovore da podnesu optužnicu, Brnabić se zapitala kakva je to država u kojoj je moguće dogovoriti se o takvim stvarima i da li su se hrvatske vlasti tako dogovorile i da ne podnesu optužnicu protiv onih koji su ubijali decu koja su ostala bez svojih kuća.

Brnabić: Ništa im nije sveto, idu iz laži u laž - Alo.rs

"U Srbiji ne možete da se dogovorite da podnesete ili ne podnesete optužnicu. Ili imate ili nemate dokaza. Govorili su da su našli nekog svedoka da je Aleksandar Vučić mučio zatvorenike u Petrinji, iako on nikada tamo nije bio. Zamislite da mi "nađemo" svedoka koji će da optuži Milanovića ili Dritana Abazovića, predsednika Severne Makedonije ili bilo koga drugog? Kakav bi to skandal bio", rekla je Brnabć.

Ona je istakla da je u civilizovanoj državi neprihvatljivo da imputirate da je predsednik Srbije ratni zločinac i da niko iz EU ne reaguje na to.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading