ODUZETI HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO SVIMA KOJI GOVORE ISTINU O OLUJI Pupovac prvi na listi Domovinskog pokreta
Foto: SDSS

To je u saboru najavio poslanik ovog pokreta Stipo Mlinarić i dodao da oni smatraju da je ovakav zakon potrebno doneti po hitnom postupku.

"Mi ćemo ga predložiti, a svi vi kojima je zaista stalo do toga da budemo sigurna, ozbiljna i snažna država dignite ruku za, bez obzira na svoju stranačku pripadnost", rekao je Mlinarić iznoseći stav Kluba poslanika DP o optužnici srpskog tužilaštva protiv četvorice hrvatskih pilota zbog ratnih zločina na Petrovačkoj cesti, iz avgusta 1995.

POTRESNA ISPOVEST PORODICE UBIJENIH SRBA NA PETROVAČKOJ CESTI “U kesama smo nosili kosti svoje dece, optužnica nam je melem na ranu”

Kao primer je naveo lidera SDS S i poslanika Milorada Pupovca za kojeg bi rekao da, ako bi ubuduće opet videolinkom nastupio u jutarnjem programu neke beogradske televizije i zajedno sa Savom Štrpcem, direktorom IDC Veritas, "huškao protiv hrvatskih pilota", koji su, kako tvrdi, doprineli "veličanstvenoj i kao suza čistoj vojničkoj pobedi u Oluji", onda morao znati da rizikuje gubitak hrvatskog državljanstva".

Mlinarić je, prenosi Hina, ocenio i da slučaj četvorice hrvatskih pilota pokazuje "svu bedu" hrvatske politike i sistema "domovinske bezbednosti", koja, smatra, postoji samo na papiru. Dodao je da su na, kako tvrdi, "politički montirane i pravno besmislene srpske optužnice u Domovinskom pokretu, a i on lično, upozoravali na vreme.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nens

01.06.2022 16:50

Ova Hrvatska je stvarno bruka od drzave.....