VUČIĆ POLOŽIO ZAKLETVU U SKLADU SA USTAVOM I ZAKONOM Zavidni opozicionari daju neosnovane primedbe
ANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost zaključuje da je Aleksandar Vučić, izabrani predsednik Republike Srbije, zakletvu položio u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Zakonom o predsedniku Republike.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta, saopštio je za medije da ne stoje primedbe pojedinih opozicionih političara da je neustavno polaganje zakletve pred "starim" sazivom Narodne skupštine Republike Srbije i dodao:

"Sve dok ne bude konstituisan novi saziv parlamenta, aktuelnom sazivu teče mandat. Članom 10. Zakona o predsedniku Republike jasno je propisano da mandat predsednika Republike počinje kad predsednik Republike položi zakletvu pred Narodnom skupštinom i da, ako Narodna skupština nije u redovnom zasedanju ili ako joj je prestao mandat, sastaje se da bi predsednik Republike pred njom položio zakletvu".

Spasić je dalje zaključio da je Aleksandar Vučić u skladu sa Ustavom i Zakonom danas položio zakletvu pred aktuelnim sazivom parlamenta, čime počinje njegov drugi predsednički mandat i u ime nevladinog sektora Republike Srbije čestitao je predsedniku Vučiću.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading