SVI SU OBJAVILI Mediji u regionu i svetu bruje o uspešnom razgovoru Putina i Vučića
Tanjug

Portal Klix donosi vest o tome pod naslovom "Vučić dogovorio s Putinom: Srbija će imati najniže cene gasa u Evropi", dok portal RTCG navodi da će ruski gas za Srbiju biti tri puta jeftiniji nego za druge evropske zemlje.

Rojters prenosi da je predsednik Vučić naveo da mu je Putin rekao da ga pozove ako oseća da ima još o čemu da se razgovara.

Agencija navodi i da se Srbija, koja ima za cilj da se pridruži Evropskoj uniji, našla pod pritiskom zapadnih zemalja da uskladi svoju spoljnu politiku sa Unijom i uvede sankcije Rusiji.


Rojters je preneo i saopštenje Kremlja da su se Putin i Vučić dogovorili da će Rusija nastaviti da isporučuje prirodni gas Srbiji i da će dve zemlje ojačati svoje partnerstvo.

BBC na srpskom jeziku pod naslovom "Vučić, Putin i gas: „Novi povoljni ugovor o snabdevanju energentima, Srbija će imati sigurnu zimu" prenosi izjavu predsednika Vučića da će cena gasa biti veoma povoljna i da će, ako sve bude realizovano, Srbija imati po pitanju gasa sigurnu zimu.

Londonski Gardijan takođe objavljuje da su predsednici Srbije i Rusije dogovorili trogodišnji ugovor za snabdevanje Srbije gasom i jačanje partnerstva.

Vodeći ruski mediji vest o telefonskom razgovoru Vučića i Putina objavili su kao jednu od udarnih vesti.

 

Komentari (3)

Loading
Zeljko

29.05.2022 15:46

Trogodišnja dobra cena gasa za Srbiju i jeste velika vest koju trebaju svi da objave.

Gordana

29.05.2022 19:08

Zahvaljujući saradnji sa Rusijom, cena gasa će ostati povoljna.

Sandra

30.05.2022 09:49

Zahvaljujucii dobrom saradnjom Srbije i Rusije dobili smo odličnu cenu gasa!