SRAMNA IZJAVA PLENKOVIĆA: "Srbija pravi korake unazad u izgradnji pomirenja", a on javno obećava pomoć pilotima zločincima
Foto: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

Plenković je u otvorenom delu sednice vlade rekao da to "nikako nije dobro za odnose i da stvara polarizovanu atmosferu" koju će, kako je rekao, kao odgovorna vlada znati da reši.

Vlada će, kazao je, nastaviti politiku normalizacije odnosa.

POTRESNA ISPOVEST PORODICE UBIJENIH SRBA NA PETROVAČKOJ CESTI “U kesama smo nosili kosti svoje dece, optužnica nam je melem na ranu”

Plenković je objasnio da je sednica vlade kasnila, zbog sastanka sa optuženim pilotima, kojima je poslao poruku "da će Hrvatska znati da iskoristi mehanizme koji su joj na raspolaganju".

- Nemamo u ovom trenutku konkretnih dokumenata ni zamolnicu za pravnu pomoć. Kao što sam već rekao, za nas je celi Domovinski rat, a posebno operacija Oluja i Bljesak, deo oslobodilačkih napora za zaštitu naših teritorija i nikada nije bilo komandi usmerenih protiv civilnih ciljeva - tvrdi Plenković.

Vlada će, kazao je, kao što je postupala i ranije, iskoristiti sve mehanizme da zaštiti pilote i "dignitet Domovinskog rata" i tako uputi jasnu poruku o "vrednostima".

NJIHOVI MEDIJI PIŠU Hrvatska se sprema za rat protiv Srbije!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nada

27.05.2022 15:56

Ma daleko vam lepa kuca - sto dalje od Srbije -ubi vas ljubomora !