ARGENTINA JE ZNAČAJAN PARTNER SRBIJE Detalji razgovora Osvalda Narsisa Marsika i premijerke Brnabić
Tanjug/Slobodan Miljević

Uz ocenu da dve zemlje imaju odličnu dinamiku bilateralnih odnosa, premijerka Brnabić je zahvalila i na principijelnom stavu Argentine kada je reč o nepriznavanju samoproklamovane nezavisnosti tzv. Кosova.

Brnabić je dodala i da je Srbija zainteresovana za jačanje političkog dijaloga na svim nivoima, ocenivši da je Argentina izuzetno značajan partner Srbije u regionu Latinske Amerike.

Tanjug/Slobodan Miljević

 

Govoreći o ekonomskoj saradnji, premijerka je podvukla da je Srbija zainteresovana za njeno dalje jačanje, da su veliki i još neiskorišćeni potencijali u oblasti poljoprivrede i agro-industrije, farmaceutske, namenske industrije, turizma, građevinarstva i energetike.

Ambasador Argentine istakao je ne samo bliske prijateljske veze, već i želju svoje zemlje za poboljšanjem saradnje u brojnim privrednim granama i u tom kontekstu rekao da su mnoge kompanije spremne da zaključe značajne ugovore sa partnerima iz Srbije.

Tanjug/Slobodan Miljević

 

 

Iako smo geografski udaljeni, jedni druge nosimo u srcima i zato možete da budete sigurni u našu podršku na svim poljima, zaključio je ambasador Osvaldo Narsis Marsiko.

Komentari (0)

Loading