VUČIĆ O ODNOSIMA SA KOMŠIJAMA "Hrvatska misli da ima pravo da nam određuje šta ćemo da kažemo i da radimo"
TV Pink/Printscreen

Vučić je novinarima u Davosu tako odgovorio na pitanje o tome kako je protekao ovaj susret posle brojnih napada na njega i Srbiju koji stižu iz Hrvatske.

Ocenio je da je hrvatsko ponašanje primer kako mnogi u EU misle da zbog EU puta mogu da Srbiji određuju šta sme ili ne da kaže.

"Hrvati misle da imaju pravo da određuju šta ćete da kažete i da radite. Nekadašnje rukovstvo Srbije je puzilo pred njima, a čim neko nije takav i kaže da poštuje njihove žrtve, ali i traži pravdu za pobijenu srpsku decu u Hrvatskoj, odmah postaje najcrnji neprijatelj", rekao je on.

NEVENA ĐURIĆ: Ciljana hajka protiv predsednika Vučića u Hrvatskoj

Naglasio je da neće da podilazi hrvatskoj politici.

"Isto kako će da zabrane Švedskoj i Finskoj ulazak u NATO, e isto tako će da zabrane nama pristup EU", rekao je on komentarišući pretnje iz Hrvatske da će Srbiji biti blokiran evropski put zbog optužnice koja je srpsko tužilaštvo za ratne zločcine podiglo protiv četvorice hrvatskih pilota zbog bombardovanja izbegličke kolone u Oluji.

Dodao je da ako je cena ulaska da se pomirimo sa ubicama dece, onda to Srbija neće prihvatiti. Naglasio je da su najteži zločini nad Srbima počinjeni na teritoriji gde je najviše Srba ubijeno jednoj lokaciji "više nego u svim ratovima zajedno".

Ocenio je da hrvatska politika ne govori o realnosti i insistira na predstavljanju sebe kao žrtve, dok za sebe kaže da je u stanju da govori žrtvama koje su Srbi napravili drugima, što u Hrvatskoj nije slučaj.

OGLASILI SE POSLANICI I ČLANOVI PREDSEDNIŠTVA SNS: Hrvati linčuju Vučića samo zato što traži pravdu za pobijenu srpsku decu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading