VUČIĆ O NESTAŠICI ŠEĆERA: Nećemo dozvoliti da prave ekstraprofit, sve je ovo ucena
TV Pink/Printscreen

"Ja sam javno rekao da iako mi svi kažu da je sve u redu da mi je sve sumnjivo i naravno nam se dogodilo ovo sa šećerom. Mi nemamo disbalans u onome što smo proizveli i onoga što treba ljudima", rekao je on.

Ali, kako je kazao, kada država zaštiti određenu cenu, postoje veliki pritisci preko PKS, ministarstva, preko svih preko kojih je moguće da se pritisne država da koriguje cenu.

"Imamo i više nego dovoljne količine i sa svim tim trikovima imamo dovoljno. Neko je trebalo time da se bavi sve vreme, a nije se bavio. Dobro je da nam se danas to dešava jer ćemo sada sprovoditi najrigoroznije kontrole", rekao je on.

Takođe je dodao da će najveći problemi u svetu biti oko pšenice i ulja.

"Moramo da vidimo šta imamo dovoljno i da to zaštitimo. Istovremeno, moramo da držimo inflaciju pod kontrolom. Moramo da prvo sačuvamo državu".

Prema njegovim rečima "ako neko misli da je krizno vreme najbolje da povećavaju cene – kažem im nemojte to da mislite".

"Nemojte da ucenjujete državu jer ćete proći mnogo gore nego što mislite. Država neće dozvoliti da pravite ekstraprofit na muki naroda".

"Moja poruka njima je – nećemo dozvoliti da urušite zemlju jer mislite da treba da budete mnogo bogati. Zaustavite se malo. Mnogo zarađujete, ali da to ne bude baš toliko mnogo da svi ostali moraju da izgube".

Izrazio je i nadu da će ovu moju molbu uslišiti.

"Mi im ne tražimo da posluju na nuli, samo da zaustave žeđ za ekstraprofitom", jasan je bio predsednik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading