O RAZGOVORU SA PUTINOM Vučić iz Davosa: A šta ako ga ipak bude...Sve ćemo rešavati i obezbediti normalnu zimu
Foto: Tanjug

"Nemam pravo da govorim o čemu smo razgovarali na marginama Svetskog ekonomskog foruma. To je naš posao i svi dele zabrinutost za to šta će se zbivati u svetu i kako da pronađu rešenje za sebe - kako da kupe što više hrane i uglja. Gledaju da nađu rešenje za naftu, gas. Ove godine je Davos obeležen ukrajinskim bojama, što je očekivano", naveo je Vučić.

Istakao je i da je važna činjenica da, zbog ljudi koji guraju zemlju napred. sami ne dodajemo tovar na leđa, da ne dodamo još neki kamen neistine i laži.

"Neki se raduju tome da Srbiji bude što teže", poručio je Vučić.

"Neki kažu da neće biti razgovora sa Putinom - ok, mi smo mala zemlja, možda i ne bude. A šta će reći ako se razgovor dogodi - onda će da kažu eno ga zlikovac razgovara sa Putinom, treba njemu da uvedete sankcije. Reći će "Odakle njemu pravo da razgovara o tome kako će Srbija da preživi i kakvu će cenu za gas da plaća kad jedino treba da budete na strani Ukrajine i da ne tražite ništa za sebe" - šta god da učinite vi ćete biti krivi.

"Imate 30 nepoznatih i gledate kako da rešite svaku, najbolje za našu zemlju. I kako ćete sprovesti gas i hoćemo li imati gas? Da nismo izgradili gasovod kroz Srbiju - šta bi bilo? To smo uradili ogromnim novcem građana Srbije, da uštedimo da izgradimo nešto što je važno. Sada čekamo novi paket sankcija iz Evrope, da vidimo da li će se to nekako na nas odraziti. Sve ćemo to da rešavamo i obezbedićemo ljudima da imaju mirnu i normalnu zimu", istakao je Vučić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading