"DALI SMO JASAN POLITIČKI STAV" Vučić: Nema razumevanja za zemlje koje nisu izabrale jednu stranu, živimo u svetu gde dominira histerija
ATA Images

Vučić je tako odgovorio na pitanje da li postoji razumevanja za one države poput Srbije koje u rusko-ukrajinskom ratu nisu zauzele isključivo jednu stranu i da li su mu upućene neke primedbe zbog pozicije Srbije od nekog lidera sa kojim se sastao danas u Davosu.

"Ne postoji ta vrsta razumevanja, dali smo jasan politički stav i osudili napad na Ukrajinu, ali živite u svetu u kojem dominira histerija i nema racionalnih razgovora. To mi čak nije smetalo 10 ili 15 dana, ali i dalje ne možete da prenesete nijednu racionalnu poruku i zato ne mislim da postoji raspoloženje da bilo ko nekoga želi da čuje i sasluša, a posebno po tom pitanu", rekao je Vučić.


Smatra da će se takva atmosfera na čudan i ostrašćen način nastaviti.

Vučić dodaje da su sve novine objavile kao skandal da neko - kineska delegacija - nije aplaudirala nekom - Zelenskom.

U koju fazu ludila smo ušli, zapitao je Vučić.

"Da li treba da čupamo za uši one koji nisu aplaudirali ili da im naredimo da aplaudiraju", istakao je predsednik Srbije.

Kaže da ne može da zamisli da bi neko na tom okupljanju mogao da gleda kome će on ili neće da tapše ili će da se namršti.

Vučić je istakao da u našoj zemlji svako sme da kaže šta misli i ima slobodu da li će nekom da aplaudira ili zviždi.

Ovo nije nešto što bih voleo da se preseli u našu zemlju, dodao je Vučić i naglasio da je u Srbiji to potpuno normalno.

Na pitanje novinara šta će biti sutra na panelu sa liderima sa Zapadnog Balkana u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, Vučić je rekao da će verovatno opet Aljbin Kurti izgovarati ružne reči o Srbiji i njemu, kako je ruski i Putinov patuljak koji hoće da vodi ratove na Balkanu i da će mu on, Vučić, opet žestoko odgovoriti.

Vučić je istakao da je razgovarao sa mnogo ljudi u Davosu, sa liderima iz EU i mnogo ekonomskih stručnjaka i svetskih lidera, na primer sa premijerima Luksemburga i Lihteštajna, zatim Španije i drugih zemalja, kao i sa šeficom MMF-a Kristalinom Georgijevom, kao i liderima afričkih i azijskih zemalja.

"To je naš posao... i svi deluju zabrinuto šta će se zbivati u svetu i svi gledaju da kupe više hrane i uglja, zelena agenda je malo pala u stranu. Svi to rade da bi mogli svi da prezive u narednom periodu i gledaju kako da reše pitanje nafte i gasa.. Ukrajinci su zauzeli ovde Rusku kuću i sada tu predstavljaju ruske zločine, a i drugu su zakupili. Ove godine je Davos obeležen ukrajinskim bojama, što je sasvim logično i očekivano", naveo je Vučić.

 

 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading